Am vrut sa impresionez o fata frumoasa

Ea era frumoasa:”ca umbra unei idei” si mergea prin ploaie. Mi-am imaginat-o sfindand si “ningaul” (ninsoarea, cum se spune la noi in Maramures) si mergand desculta pe zapada.

Suvitele ude ii veneau admirabil pe frunte. Am oprit masina si am invitat-o sa se urce. Desi nu ma cunoastea, mi-a zambit si s-a asezat langa mine.

Si chiar atunci masina s-a oprit. Cel putin stateam la adapost de ploaie.

Are nevoie de service auto, mi-a spus fara urma de repros in glas ca o oprisem din drum.

Am coborat, am saltat capota sa potrivesc doua fire sa asez mai bine o piesa la intamplare poate o fac sa mearga si devin erou in fata ei…

A coborat si ea. Peste noi si-a scuturat crengile pline de apa un liliac inflorit.

Lasa, cu piese auto online o poti repara, mi-a spus suav.

Mie imi venea sa stau de vorba serios cu fierul:”Bine, mai masina, mai, pana acum ai scos fum, ai scrasnit din dinti, dar ai mers si astazi, cand sa salvez o fata frumoasa…M-ai facut de ras! Iti place ce ai facut?”

Daca este de vina bacteria, mi-a spus fata? Stiu eu un loc unde se vand cele mai bune baterii auto din lume. Nu te las singur cu masina stricata in drum, mai ales ca ai oprit sa ma iei, sa ma iei…

Ai dreptate, piese auto se gasesc peste tot, dar ma simt aiurea. As fi vrut sa te duc acasa. Acum nu ma indur sa te las in ploaie.

Nu te las singur cu masina stricata aici, mi-a spus hotarata!

Doamne, ce fata! Bine ca am gasit-o si ca s-a stricat masina. Cred ca mi-am gasit dragostea.

M-am trezit dupa 30 de minute de adormit cu capul pe volan. Eram obosit-obosit si am tras pe dreapta sa-mi revin. Un pumn delicat de femeie batea usor in geam:

Domnule, va este rau? Aveti nevoie de ajutor?

Era fata din vis, iar ploaia se transformase in ninsoare. Din cer ingerii aruncau cu fulgi de gasca pe pamant. I-am deschis usa si am invitat-o in masina sa o duc unde are nevoie, sa nu o las pe strada in zapada. A scos tacticoasa cartea de vizita si mi-a inmanat-o. Lucra la Autonetworkinternationa si in prezent traiesc o poveste de dragoste reusita cu ea…