Protecția la locul de muncă este o problemă majoră pentru muncitori din România. În fiecare an, au loc numeroase accidente( unele destul de grave), datorită faptului că lipsesc cu desăvârșire echipamentele de protecție a muncii.
Indiferent de meseria pe care o practică sau de domeniul unde activează, muncitori sunt expuși zilnic la riscuri profesionale. Tocmai de aceea, au fost realizate echipamente de protecție a muncii, pentru a preveni numeroasele accidente, cauzate din neatenție sau în cel mai grav caz din nepăsare și indiferentă.
Vi s-a întâmplat vreodată să treceți pe lângă o clădire aflată în construcție, unde se aflau muncitori urcați pe schele, fără echipament de protecție pe ei? Mie da, iar acest lucru denotă faptul cât de neglijenți și nepăsători sunt. Va dați seamă că acest tip de muncitori nu pun deloc preț pe viața lor și a celor din jur.
Altfel, nu îmi explic, cum să te sui pe o schelă fără o casă de protecție pe cap? Dacă, doamne ferește, se întâmplă un accident neprevăzut, cine are cel mai mult de suferit? Tu și muncitori aflați în jurul tău.
Este adevărat că unii angajatori nu oferă echipament de protecție la locul de muncă, ceea ce este un lucru foarte rău, din punctul meu de vedere. Angajatorul are obligația de a le asigura muncitorilor cel mai sigur loc de muncă.
Atunci când muncitori își desfășoară activitatea în siguranță, productivitatea unității va crește în mod considerabil, având în vedere că toți muncitori vor fi din punct de vedere medical clinic sănătoși și apți de muncă.
Este adevărat că există cazuri, unde angajatorul le oferă muncitorilor echipamente de protecție a muncii, dar ei refuză cu desăvârșire să le poarte la locul de muncă, din diverse motive. Ba că îi incomodează, ba că nu se pot mișcă în voie, sau din cauza condițiilor meteo. Am întâlnit muncitori care refuzau să poarte casă de protecție în timpul verii, din cauza căldurilor insuportabile. Iar angajatorul urlă la ei că îi dă afară dacă nu respectă normele de protecție a muncii.
Respectarea normelor de protecție a muncii este benefică atât pentru angajator cât și pentru muncitor. Imaginea firmei se va îmbunătăți, din cauza faptului că angajatorul reușește să prevină accidentele la locul de muncă, iar activitatea unde se desfășoară este un loc sigur.
Ronsal Protect vine în ajutorul persoanelor care doresc să achiziționeze echipamente de protecție a muncii de calitate, la prețuri avantajoase.
Echipamentele de protecție a muncii includ obiecte precum: cască de protecție, îmbrăcăminte de lucru, încălțăminte de lucru( cu metal sau fără), ochelari de protecție, mănuși de lucru și protecție auditivă și respiratorie.
Căștile de protecție sunt o parte importantă a echipamentului necesar persoanelor care lucrează în domeniul construcțiilor. Pe șantier, riscul accidentării este foarte ridicat, iar o astfel de casă, folosită la momentul potrivit, îți poate salva viață.
Căștile de protecție sunt realizate din materiale dure, special pentru a proteja muncitorii dacă alunecă de pe schelă și cad, sau îi lovesc în cap materiale solide.
Protecția corpului și a picioarelor, este la fel de importantă ca și protecția capului. Tocmai de acea, este indicat folosirea echipamentului corespunzător. Încălțămintea de protecție este esențială în orice tip de muncă, iar aceasta trebuie cumpărată în funcție de tipul de muncă pe care îl prestezi. De asemenea, acest tip de încălțăminte te protejează împotrivă materialelor solide care cad, și ajută la protecția împotriva electricității.
Mănușile sunt esențiale pentru a proteja pielea împotrivă substanțelor chimice și materialelor dure și alunecoase. Protecția auditivă și respiratorie este necesară și utilă dacă lucrezi cu substanțe toxice sau într-un spațiu cu zgomot persistent.
Poartă și tu echipamentele de protecție corespunzător pentru a evita accidentarea la locul de muncă.