Norvegia-un vis implinit!

De cate ori ma gandesc la Norvegia, doua lucruri in vin in minte: vikingi si fiorduri. Insa, Norvegia este mai mult decat atat. Iar, pentru a descoperi toate frumusetile acestei tari nordice, este musai sa mergi acolo. Cel mai indicat este, daca nu ai prea mult timp la dispozitie sa pleci cu un grup organizat. Asta, deoarece sunt atatea lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi. Tinand cont de acest lucru, am apelat la agentia Oxigentour, care ofera circuit Norvegia la preturi extrem de avantajoase. Nu am stat pe ganduri si am plecat, plina de speranta, ca imi voi vedea un vis implinit.

La inceputul excursiei am vizitat orasul Bodo, cel mai nordic oras al Norvegiei. Este cunoscut pentru arta stradala, intens promovata aici. Este un oras cool si in 2016 numerosi artisti internationali au venit in Bodo pentru a decora cladirile. In plus, unul din cele mai frumoase porturi din Norvegia se gaseste in Bodo. Peisajul este, de asemenea, ametitor.

Apoi am calatori si in Insulele Lofoten de unde am admirat aurora boreala. Pana sa o vad prima data, nu mi-am putut imagina ca este, intr-adevar, atat de frumoasa. Tot aici se vor vizita fiordurile, care fac parte din brand-ul de tara al Norvegiei. In aceasta tara sunt o mutime de fiorduri si fiecare dintre ele are propriile caracteristici. Cele mai cunoscute fiorduri sunt Geirangerfjord, Hiørundfjord, Romsdalsfjord, Naerøyfjord, Sognefjord, Nordfjord, Hradangerfjord si Lysefjord. Sunt imagini si locuri unice in lume, care iti vor taia respiratia din prima clipa.

Norvegia se spune ca este cea mai feircita tara din lume datorita libertatii, generozitatii, onestitatii, sanatatii, veniturilor si guvernarii de calitate. Am fost surprinsa sa vad ca acest lucru chiar este adevarat. Peste tot pe unde am mers, aceasta fericire se regasea pe chipurile tuturor. Oamenii nu sunt draguti numai pentru ca tu esti turist, ci pur si simplu asa sunt ei si sunt molipsitori. In plus, Norvegia este o tara sigura, avand o rata a criminalitatii foarte scazuta.

Norvegia este locul ideal unde poti sa petreci foarte mult timp in natura. In excursia oferita de Oxigentour vei avea sansa sa urci pe Varful Reinenbringen, sa mergi pe plaja Kvalvika, sa vizitezi satele Reine. Acestea din urma sunt niste sate pescaresti, imediat sub Cercul Arctic, si au fost desemnate cele mai frumoase sate din Norvegia, vizitate anual de mii de vizitatori.

In minunata excursie vei ajunge si in Bergen, al doilea oras ca marime dupa Oslo. Printre cele mai cunoscute lucruri din Bergen se afla Furnicularul, pe care turistii il iau cu scopul de a ajunge in varful muntelui. De aici vei putea admira toata splendoarea orasului si Marea Norvegiei, in timp ce savurezi o cafea fierbinte. Nu te mira daca o sa vezi capre care pasc. Sunt ceva normal in aceasta parte si deja s-au incadart in peisajul local.

Ultimul loc in care vei merge este, desigur Oslo, faimoasa capitala a Norvegiei. Este cunoscuta pentru spatiile verzi si muzeele in numar foarte mare. Este un loc cu multa istorie si cultura care te va impresiona. Desigur, intreaga excursie inseamna mult mai mult, insa nu are rost sa iti stric surpriza. Daca si tu, ca si mine, iti doresti sa vezi Norvegia, iti garantez ca o poti face, in cel mai frumos mod cu putinta, alaturi de agentia Oxigentour.