Pana acum, cel mai utilizat material pentru realizarea ferestrelor si a usilor era PCV-ul. Incent, incet, lemnul stratificat a inceput sa castige teren in privinta asta.
Lemnul stratificat este folosit la nivel global pentru constructii si tamplarie. In Romania, folosirea lemnului stratificat pentru realizarea usilor si a ferestrelor este o metoda tot mai raspandita.
Lemnul stratificat se obtine prin parcurgerea unor etape esentiale. Prima etapa esentiala o reprezinta taierea si transportarea lemnului, cu o atentie deosebita la cel mai mic detaliu. Dupa care urmeaza, uscarea si taierea lemnului in dimensiunile dorite.
Una dintre cele mai importante etape este indepartarea defectelor, cum ar fi nodurile si pungile de rasina. Eliminand aceste defecte, se obtine un lemn mai sanatos si mai uniform, cu o rezistenta mai buna in timp. Durata de viata a unui lemn stratificat poate fi pana la 30 de ani de folosire.
In cele din urma urmeaza imbinarea elementelor in lungime, calibrarea si stratificarea. Stratificarea este obtinuta printr-un proces de lipire fibra contra fibra a lamelelor de lemn, urmand ca acestea sa fie presate pentru a se obtine lemnul stratificat.
Dupa cum ati putut observa obtinerea lemnul stratificat necesita multa munca si multa atentie, asadar si pretul va fi pe masura.
Ca si PVC-ul, lemnul are o varietate de culori naturale si deosebite. Lemnul stratificat ofera eleganta si rafinament casei tale, este un material 100% ecologic. Mai mult de atat, lemnul si-a demostrat rezistenta in timp, daca este ingrijit corespunzator.
Folosirea lemnului stratificat la obtinerea usilor si ferestrelor are o serie de avantaje care il fac sa fie materialul perfect pentru realizarea acestora.
Principalele avantaje a lemnului stratificat sunt:
- este mai puternic
- durabilitatea lemnului stratificat in comparatie cu alte materiale
- nu se curbeaza si nu crapa
- se poate creea forme in functie de cerintele clientului, cum ar fi forma romb, cerc, arcada
- lemnul nu putrezeste si nu se deformeaza
- are un design deosebit
- lemnul nu isi schimba culoarea in timp
- este mai drept si mai uniform
- lemnul stratificat ofera o izolatie termica garantata
- permite aerului sa circule, astfel incat din cauza condensului nu va aparea mucegai
- lemnul stratificat ofera un aspect natural si unic casei tale, oferindu-i o pata de culoare
- vopselele folosite sunt ecologie, nu contin substante toxice
Ingirijirea lemnului stratificat necesita o mare atentie, si trebuie urmate exact instructiunile producatorului. Persoanele care doresc sa se bucure cat mai mult de produsele obtinute din lemnul stratificat trebuie sa le ingrijeasca minim o data pe an cu o laveta si o solutie speciala. Instreaga suprafata a lemnului se sterge cu o laveta umeda, fara a se utiliza substante chimice care pot afecta lemnul.
Lemnul stratificat este un material de inalta calitate si este o investite pe termen lung. Cu acest lemn stii sigur ca timp de cativa ani buni nu vei fi nevoit sa-ti achizitionezi alte ferestre sau usi de interior sau exterior, deoarece acestea s-au deteriorat.
Consultantii Holzer Tehnic va stau la dispozitie pentru a va raspunde la orice nelamurire ati avea.
Date de contact:
- telefon +40 751 220 787
- Fax: 0258-731231
- Email: vanzari@holzertehnic.ro
- adresa: Sebes, Str. Calarasi NR. 71, Jud. Alba
Country: ROMANIA