5 lucruri de care sa tineti cont atunci cand alegeti o camera IP

Camera IP este un dispozitiv tot mai des intalnit in casele oamenilor ce manifesta o preocupare constanta pentru siguranta locuintei personale si a bunurilor pe care le detin. Ca urmare a evolutiei tehnologice si a cresterii concurentei pe respectivul sector de piata, camerele ip semiprofesionale au trecut de la nivelul de gadget la adevarate solutii de securitate, usor de instalat, monitorizat si accesibile din punct de vedere al costurilor.

O camera ip este un dispozitiv electronic de mici dimensiuni ce poate supraveghea permanent un loc, o incapere sau chiar o zona extinsa din locuinta dumneavoastra, aceasta putand fi observata in timp real de pe telefon, laptop sau tableta. Ea poate fi instalata cu usurinta de catre oricine, iar configurarea se poate face la fel de simplu prin intermediul unei aplicatii mobile intuitive disponibile pe Google Play si in App Store.

Pe de alta parte, alegerea unei camere ip potrivite pentru nevoile dumneavoastra nu este o sarcina la fel de simpla. Inainte de a va decide asupra unui model oarecare va trebui sa aveti in vedere cateva aspecte esentiale ce pot diferentia o camera ip buna de una extraordinara.

  1. La ce rezolutie poate inregistra camera ip respectiva ?

Rezolutia joaca un rol extrem de important atunci cand vine vorba despre o camera ip de calitate. Evident cu cat rezolutia acesteia va fi mai ridicata, cu atat veti beneficia de filmari sau transmisii in timp real mai bune si mai concludente. O camera ip performanta cu o rezolutie de 1080P poate realiza capturi High Definition extrem de clare si de detaliate, insa va avea nevoie de o conexiune la internet puternica si o latime de banda destul de generoasa. Daca va aflati intr-o zona izolata sau furnizorul dumneavoastra de internet nu va poate asigura respectiva conexiune, solutia unei camere cu o rezolutie ceva mai scazuta sau a unei camere ip de tip VGA este de asemenea o alegere inteleapta.

  1. Camera IP poate filma pe timp de noapte ?

In functie de locul in care intentionati sa instalati camera ip wireless, de necesitatile dumneavoastra si de bugetul de care dispuneti, puteti opta o camera ip prevazuta cu vedere pe timp de noapte. Aceasta prin utilizarea unor leduri cu infrarosu va poate asigura imagini destul de clare, la o distanta de pana la 8 metri chiar si in conditii de iluminare scazuta sau pe perioada noptii.

  1. Poate camera IP sa acopere o zona cat mai extinsa ?

Daca doriti sa monitorizati un singur loc, cum ar fi de exemplu biroul la care va desfasurati activitate, o camera ip obisnuita poate fi destul de convenabila. Dar in momentul in care intentionati sa vizualizati o zona mai vasta sau chiar intreaga incapere in care se afla camera, se impune alegerea unui gadget cu posibilitati de rotire. Multe camere ip din noua generatie permit manevrarea acestora atat pe orizontala (355°) cat si pe verticala (120°). Miscarea se poate realiza extrem de usor prin intermediul unei aplicatii specifice instalate pe telefonul dumneavoastra.

  1. Dimensiunile camerei ip ne permit camuflarea sa ?

Este destul de clar ca nimeni nu si-ar dori sa ajunga in situatia de a surprinde cu ajutorul camerei ip spargerea propriei locuinte. Daca totusi se va intampla acest lucru este de preferat ca prezenta dispozitivului de inregistrare in incapere sa treaca neobservata. Astfel persoanele rau intentionate ar putea face gesturi necugetate ( discutii concludente, descoperirea fetei ) care pot duce intr-un final la identificarea si prinderea lor de catre autoritatile competente. Asadar o camera ip de mici dimensiuni sau chiar una de tip spion, pozitionata strategic, ar fi ideala pentru solutionarea unei astfel de situatii.

  1. Camera ip este prevazuta cu senzori de miscare ?

Prezenta senzorilor este de asemenea un factor foarte important in alegerea camerei ip potrivite. Acestia detecteaza orice miscare din incapare si pornesc filmarea in mod silentios. Daca doriti puteti configura aplicatia mobila a camerei ip sa va instiinteze printr-un email sau altfel de notificare daca la dumneavoastra acasa se petrec lucruri neobisnuite.

rca-ieftin.ro