Becuri led avantaje și dezavantaje

Becuri led dezavantaje

Iluminare cu led

Te-ai mutat la casă nouă, ți s-a ars un bec într-o încăpere din casă sau pur și simplu te-ai săturat de becurile cu incandescență care se ard foarte des? Este cazul să cumperi becuri cu led pentru casa ta.

În ultimii ani becurile cu led se bucură de o popularitate tot mai mare. Dacă vrei să găsești cele mai bune becuri pentru iluminatul casei tale, sper ca acest articol să te ajute.

În continuare vreau să-ți prezint atât avantajele, cât și dezavantajele becurilor led. Când cumpărăm un produs pentru casă, fie el ieftin sau scump, trebuie să ținem cont și de beneficiile oferite, dar și de lucrurile mai puțin plăcute.

Becuri led avantaje

Durata de viață

Unul dintre principalele avantaje ale becurilor cu led este durata de folosire. Un bec cu led funcționează între 30.000 – 50.000 de ore, în timp ce un bec obişnuit (incandescent) funcţionează doar 1.000 de ore.

Consum redus de energie

Becul LED ZQ5150 consumă 10.5W și face parte din clasa energetica A+. În timp ce un bec obişnuit (incandescent) consumă în jur 60 W.

bec Consum redus de energie

Prietenoase cu mediul înconjurător

Pentru că nu consum atât de multă energie, becurile cu led sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Un alt lucru important este faptul că, comparativ cu alte tipuri de becuri, cele cu led nu conțin substanțe toxice, precum plumb sau mercur.

Un alt avantaj de luat în considerare este faptul că necurile cu led nu produc căldură în casă și nici nu emit radiații infraroşii şi ultraviolete.

Nu trebuie să îți faci griji nici în privința insectelor, deoarece becurile cu led nu le atrag.

A folosi becuri prietenoase cu mediul înconjurător nu este deloc un trend, ci un un stil de viață care presupune grija pentru noi dar și pentru planetă.

Iluminat mai puternic și confortabil

Intensitatea unui bec led este mai puternică, oferind o lumină caldă sau neutră , în funcție de setări și de preferințele tale. Lumina emisă este mult mai apropiată de cea naturală.

Spre deosebire de un bec obişnuit (incandescent), becul cu LED se aprinde aproape instantaneu, neavând nevoie de încalzire.

bec led dezavantaje

Becuri led compatibile

Becurile cu led au dimensiuni reduse și sunt compatibile cu majoritatea corpurilor de iluminat.

Înainte să cumperi un bec led asigură-te că este compatibil cu corpul de iluminat pe care îl ai deja acasă.

Becuri led dezavantaje

Diferența de preț

Principalul dezavantaj al becurilor cu led este preţul puțin mai ridicat. Însă, prin economisirea energiei, costurile se amortizează.

Un alt lucru de care să ții cont este faptul că becurile cu led au o durată mai mare de folosire, deci în timp îți vei recupera investiția făcută.

Becurile led emit o lumină unidirecțională

Acest lucru înseamnă că lumina emisă nu se distribuie uniform într-o încăpere. Cu timpul însă, această problemă fost remediată, parţial, prin apariţia unor modele noi, care conţin şi un sistem de lentile.

De unde cumpărăm becuri cu led?

Iluminatul casei tale este o necesitate deoarece asigură vizibilitate în diferite locuri ale casei. Când alegem sursa de iluminat trebuie să ținem cont ca aceasta să nu obosească ochii, ci să ofere un climat confortabil și placut.

Dacă te-ai decis să cumperi becuri cu led pentru iluminatul casei tale, îți recomand magazinul online eOrion.ro.

Prețul unui bec cu led pornește de la 6 lei și poate ajunge si până la 160 de lei. În funcție de buget, dar și de necesitățile tale, poți cumpăra becul potrivit pentru casa ta.

Pentru mai multe detalii poți contacta un membru al echipei eOrion la numărul de telefon  tel: 0744 33 14 14 . Sau trimite un e-mail la adresa: info@eOrion.ro

Consultanța oferită de Orion & GDS Electric SRL este gratuită.