Primul mouse ultra ușor care a atras atenția mainstream-ului este Finalmouse Air58 Ninja la doar 58 de grame. Moușii de gaming cu design de tip honeycomb au fost odată o adevărată raritate dar astăzi aproape fiecare producător de periferice oferă un astfel de model, iar in acest review o sa va prezint probabil unul dintre cei mai buni moușii de acest tip ce vine din partea unui Genesis.
Genesis oferă deja un întreg ecosistem de periferice si accesorii de gaming, cu un raport preț/calitate foarte bun.
Design, forma și greutate
Este adevărat, Genesis nu revoluționează nimic când vine vorba de design. Sunt sute de mouși care arată aproape identic dar cei de la Genesis au avut un punct bun de plecare, împrumutat un design câștigător
Un lucru pe care îl observi la primul contact cu mouse-ul, în momentul în care îl scoți din cutie este design-ul neobișnuit și greutatea aproape ireal de mica de doar 58 de grame, făcându-l unul dintre cei mai ușori mousi de gaming de pe piața. Acest lucru se datorează în principal construcției din plastic și a unei structuri tip Honeycomb folosită pentru a reduce din greutate.
Mouse-ul beneficiază de o forma ergonomica care în combinație cu greutatea redusa a mouse-ului îl face sa fie unul dintre cei mai confortabili mouși de gaming pe care i-am testat in ultima perioada.
Ca tot vorbeam de greutatea redusa a mouse-ului: In cazul in care Genesis Xenon 800 ti se pare ca este prea ușor la cele 58 de grame ale sale, afla ca greutatea poate fi ajustata cu ușurință folosind cele 12 greutăți suplimentare (fiecare cântărind 1,75 grame).
1.75 x 12 = 21 *Matematica rapida*
Senzor, switch-uri și posibilități de personalizare
Un aspect deosebit de important al oricărui mouse de gaming este senzorul, iar Genesis Xenon 800 beneficiază de unul dintre cei mai buni senzori de pe piața, la ora actuala, PixArt PMW 3389.
Rezoluția senzorului urca până la 16 000 DPI, are o accelerație de 50G împreună cu o viteză de urmărire de până la 400 inci pe secundă. Acest lucru se traduce prin o viteza de răspuns excelentă, precum și o precizie ridicată.
Switch-urile pe care le folosesc cei de la Genesis în acest mouse sunt produse de Omron, practic unul dintre cei mai cunoscuți producători de switch-uri, avand o durata de viata de peste 20 de milioane de click-uri.
Performanța excelentă a mouse-ului este extinsă de software-ului care-ti permite sa te joci cu numeroasele setari in-depth ale mouse-ului care nu sunt in general accesibile în cazul modelelor mai ieftine. Prin software-ul dedicat puteți regla cat de rapid sa răspundă rotiță de scroll, viteza de dublu click și lift off distance-ul (distanța la care sa nu mai urmareasca după ce a fost ridicat de pe masa).
Experienta de utilizare
Sa treci de la un mouse obișnuit la unul ultra usor necesita o scurta perioada de acomodare deoarece este atat de usor și se simt de parcă ceva lipsește.
Mie personal îmi da senzația de libertate pe care ți-o oferă un mouse wireless doar ca acesta are un cablu care te scapă de toate neajunsurile care vin la pachet cu un mouse wireless.
Genesis Xenon 800 aluneca deosebit de ușor pe masa datorita greutatii foarte mici și a picioruselor de teflon care alunecă surprinzător de ușor pe mousepad-ul Boron 500 XXL RGB, alături de care am testat mouse-ul.
Eu am testat mouse-ul în singurul joc pe care mai reușesc sa il joc în ultima perioada, Call of Duty, și mi-a făcut o impresie foarte buna.
Concluzie
Sunt conștient de faptul ca un mouse ultra ușor nu este pentru oricine, you either love it or hate it.
In cazul lui Xenon 800, Genesis au luat un design bun și au construit în jurul lui unul dintre cei mai buni mousi de gaming pe care i-au produs pana acum folosind un PixArt PMW 3389 si switch-uri Omron.