Cei 3 pasi necesari pentru a deveni furnizor de servicii de gazduire web

Cei 3 pasi necesari pentru a deveni furnizor de servicii de gazduire web

Oricare antreprenor care isi doreste o afacere de succes si de durata este obligatoriu sa fie prezent pe Internet – chiar si pentru cei care  nu vand produse sau servicii este important sa aiba un website de prezentare. Fara a gresi prea mult putem spune spune ca odata cu dezvoltarea web gazduirea web a devenit o cerinta. Daca doriti  sa va implicati intr-o afacere legata de websituri si Internet, puteti incepe o afacere ca furnizor de servicii web sau de web hosting. In acest articol va vom descrie care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgeti daca va decideti sa incepeti o afacere ca furnizor de servicii de web hosting.

Pasii necesari pentru a deveni furnizor de servicii de gazduire web

1. Stabiliti serviciile pe care le veti oferi

Inainte de a gazdui oficial websituri va trebui sa va definiti ca si companie, sa stabiliti serviciile pe care le veti furniza proprietarilor de websituri deoarece exista diverse tipuri de servicii de gazduire web. Iata cateva tipuri de servicii de gazduire web disponibile:

 • Shared Hosting – In cadrul acestui tip de gazduire web, mai multi detinatori de websituri impart resursele aceluiasi server desi au date de autentificare separate si sigure. Hostingul de tip shared (partajat) este unul dintre cele mai accesibile tipuri de servicii disponibile in prezent.
 • VPS (Virtual Private Server) Hosting – In acest caz, proprietarilor de websiteuri li se ofera un server privat. Serverele virtuale primesc o parte din resursele unui server fizic puternic si fiecare unitate este configurata sa functioneze independent. Acest serviciu este recomandat pentru websituri care au nevoie de securitate ridicata.
 • Servere dedicate – Acest tip de serviciu este oferit in special clientilor care au nevoie de un intreg server  pentru proiectule lor. Este foarte securizat si rapid dar in acelasi timp mai costisitor. Acest serviciu este recomandat pentru afaceri mari, cu trafic intens pe website.

2.  Gasiti furnizori de servere si stabiliti parteneriate

Trebuie sa fiti sigur cu privire la calitatea serviciilor oferite de furnizorii de servere, inainte de a merge mai departe. Ce trebuie sa luati in considerare sunt:

 • suport tehnic 24/7
 • sa fie fiabile, cu timpi de oprire (downtime) nesemnificativi
 • sa fie un furnizor de retele premium
 • sa fie securizate impotriva atacurilor

Daca insa nu doriti sa investiti intr-un server dedicat puteti incepe cu un abonament de reseller de gazduire web care va va oferi acces la o platforma deja existenta, functionala. Avantajele acestei variante sunt costurile initiale reduse dar si cunostintele tehnice minimale necesare utilizarii platformei de gazduire.

3. Creati un website si atrageti clienti

Dupa ce ati configurat serverul sau ati ales un abonament de gazduire reseller va trebui sa va creati un website cu sistem de facturare inclus si sa instalati un panou de control pentru serviciul de gazduire site-uri web. Apoi vine partea importanta, a gasirii de clienti si oferirea de servicii.

Cu cat oferiti mai multe beneficii, cu atat veti atrage mai multi clienti

Tuturor ne place cuvantul “gratuit”. Cu cat oferiti mai multe caracteristici gratuite in pachetele de hosting, cu atat veti atrage mai multi clienti. Este unul dintre cele mai vechi moduri de a atrage clienti, la inceperea unui nou serviciu sau lansarea unui nou brand. Distribuirea de servicii si produse gratuite este una dintre cele mai bune modalitati de promovare a afacerii dvs.

Puteti oferi multe servicii, in calitate de furnizor de servicii de web hosting. Iata cateva:

 • Website Builder – Mullti utilizatori doresc sa isi creeze propriul brand sau propriul blog, insa majoritatea nu au suficiente cunostinte tehnice pentru a folosi un limbaj de programare. Puteti oferi clientilor impreuna cu serviciile de hosting un website builder usor de utilizat, care va aduce un plus pentru afacerii dvs.
 • Nume de domenii si inregistrare domenii web – Acesta este unul din primele servicii oferite de furnizorii de servicii de web hosting
 • Certificate SSL – Securizarea websiturilor prin instalarea unui certificat SSL va  fi inca un plus adus serviciilor dvs. Aceste certificate vor fi emise de furnizori de certificate de incredere. Instalarea certificatelor SSL securiizeaza schimbul de informatii pe internet prin criptarea datelor.
 • SEO si marketing – Puteti ajuta clientii cu solutii de marketing online si optimizarea in motoarele de cautare, ajutandu-i sa se pozitioneze mai bine la cautari decat competitorii.

Urmati propria dvs. cale de a deveni antreprenor

Fiecare afacere porneste de la o scara mica, apoi parcurge etape spre atingerea obiectivelor mari. In domeniul web hostingului puteti incepe de asemenea cu investitii mici. Exista diverse planuri disponibile atat pentru incepatori cat si pentru afaceri ample. Web hostingul va va invata arta managementului pornind de la scara redusa, inaintand incet spre tinte mai mari spre gestionarea mai multor clienti si afaceri.

Web hostingul va invata multe despre management insa in acelasi timp puteti invata multe despre servere si dezvoltare web. In lumea competitiva din zilele noastre, cunoasterea mai multor domenii diferite va asigura mai multe sanse pentru continuitatea afacerii dvs. Principalul lucru care trebuie invatat este sa pastrati in siguranta infrastructura prin care gestionati datele.