Certificat coronavirus pentru salaritii tai ca afacerea sa prospere

Detin un restaurant si o cafenea, situate in doua mall-uri diferite si de la debutul pandemiei ne zbatem mult sa supravietuim. Am inteles ce avem de facut si am inchis restaurantul fizic sa il deschidem pe cel online.

A trebuiet sa angajam mai multi soferi si ospatarii cu permis de conducere sa ii trimitem in teren, sa cumparam tacamuri de unica folosinta si sa avem grija ca mancarea sa ajunga calda la consumator.

Sunt feluri de mancare care si pierd gustul, daca se racesc. Asa sunt pastele, pizza, supa, friptura si chiar placinta cu branza sau clatitele.

Personalul care se ocupa de distributie nu se duce fara:

-masca prevazuta cu filtre asezata in pozitie corecta

-manusi de unica folosinta care sunt inlocuite la fiecare client nou

-bani schimbati pentru a se da restul corect celor care comanda.

Am reusit sa acoperim toate taxele si impozitele, sa acoperim toate salariile angajatilor si chiria, dar beneficiul a scazut simtitor de la declansarea pandemiei, desi se munceste mult mai mult.

Unii spun ca s-au redus costurile legate de intretinerea salii, dar sa nu uitam ca platesc chirie pentru ea, fara sa o mai folosesc (se utilizeaza numai bucataria) si in plus, au aparut cheltuieli cu mastile si transportul.

Au fost si cazuri in care a trebuit sa stau o ora sa explic ca nimeni nu este bolnav de Covid si atat persoanele care fac mancarea, cat si cele care o livreaza sunt sanatoase tun.

Din politete nu am inchis telefonul, ci am avut infinita rabdare, intelegand ca omul este temator cu viata si sanatatea lui, nu pisalog.

-Cu ce imi puteti demonstra ca toti angajatii sunt sanatosi? I-ati testat cel putin?

Nu puteam sa ii testez, fiindca testele erau putine si se faceau numai celor internati, in spitale. Mai tarziu am descoperit laboratorul care elibereaza certificat coronavirus dupa ce fost facut Test Real Time PCR Covid-19 care costa 339 de lei, fiind expediat la adresa indicata.

In prezent, personalul nostru este testat, iar certificatele sunt afisate pe site, atat pentru bucatari, cat si pentru cei care livreaza mancarea.

Am fost fericita sa aflu ca toti angajatii mei sunt negativi si ca nu s-au infectat, cu toate ca au fost expusi. Ii consider si acum niste eroi adevarati care au actionat in linia intai, fiindca de multe ori se duceau cu mancare la pensionarii care nu aveau nici curaj, nici voie sa iasa din casa.

M-as fi simtit vinovata sa stiu ca unul dintre angajatii mei este pozitiv toata viata.

Gandindu-ma la certificatul coronavirus, m-am trezit tastand cuvintele cheie si am ajuns pe site-ul Laboratorului Genetic Lab. Pentru prima data de la declansarea pandemiei am zambit multumita ca am ajuns acolo.

De ce Laboratorul Genetic Lab este indreptatit sa ofere doritorilor teste sigure pentru covid?

1. Fiindca este lider pe piata de profil din Romania de 20 de ani. Aceasta pozitie se explica prin munca de calitate.

2. Are cei mai buni specialisti ai momentului care lucreaza ca la carte. Multi dintre specialisti sunt formati in cele doua decenii de activitate sustinuta a laboratorului.

3. Dotarile moderne la standarde interntionale spun totul. Specialistii au aparatura si echipamente cu care pot pune diagnosticul cu maxima acuratete.

4. Cele peste 200 de teste genetice realizate de acest laborator.

Toate aceste explicatii m-au facut sa inteleg ca este cel mai bun furnizor de teste din Romania si ca se poate oricand califica pentru livrarea internationala, dar este bine sa nu irosim aceasta posibilitate de controlare a pandemiei.

Asa a venit decizia mea de a comanda urgent teste pentru angajatii mei, dar si pentru familie si certificatele sa fie afisate pe site.

Distantarea sociala a angajatilor, purtarea mastilor de calitate, manusile, igienizarea mainilor dupa fiecare livrarea au facut ca nimeni sa nu fie pozitiv. Am ajuns la concluzia ca oamenii pot tine virusul departe de ei, daca sunt extrem de atenti si respecta normele de igiena despre care li se vorbeste mereu la televizor.

A fost o investitie morala, fiindca am vrut sa ma asigur ca totul va fi bine, dar a meriat din plin. In prezent, comenzile online sunt de 30 de ori mai multe decat pana la testarea in masa a angajatilor.

Cu siguranta ca asta trebuie sa faca toti furnizorii de alimente, daca vor sa isi creasca vanzarile. Oamenii sunt retinuti sa comande prajituri, torturi, mancare gatita de teama infectiilor cu coronavirus.

Orice antreprenor ar trebui sa demareze o astfel de campanie de testare inaintea deschiderii localului, a firmei sau a companiei sale, ca beneficiarii sa nu se teama sa solicite produse sau servicii.

Testele au fost livrate prompt, iar informatiile solicitate de noi personalului laboratorului complete si oneste.

E trist ca romanii nu profita cat ar trebui de specialistii pe care ii are si de institutiile de cercetare sau de laboratoare!

Astept momentul in care la acelasi laborator sau la vreun institut din Romania se va descoperi si antidotul. Cu siguranta ca vom trece peste pandemie si vom ramane cu multe deprinderi bune.

Distantarea sociala nu este rea deloc, fiindca si alte boli se pot transmite, cand oamenii se imbratiseaza sau se saruta. Spalatul des pe mini si dezinfectarea, pastrarea curateniei in casele noastre vor avea ca efecte conservarea sanatatii si prelungirea vietii cu cresterea calitatii acesteia.

Cu un certificat coronavirus care demonstreaza faptul ca esti negativ, iti recastigi increderea celor din jur, iar afacerea ta va prospera in mod sigur.

Procedeaza ca mine, daca doresti sa iti cresti vanzarile si vei avea si constiinta impacata ca ai grija de oamenii care lucreaza pentru tine!