Comandă carne proaspătă și mezeluri online

Măcelărie cu livrare la domiciliu

În perioada pandemiei am găsit o măcelărie online care livrează carne proaspătă la domiciliu. A fost prima oară când am cumpărat carne și mezeluri online.

La început am fost puțin sceptic de cum va fi ambalată și livrată carnea. Dacă se vor respecta toate normele de protecție și igienă.

Primul lucru pe care l-am făcut înainte să dau comandă pe site-ul carmangeriamoldovan.ro a fost să caut cât mai multe informații despre magazin, dar și recenzii lăsate de clienții anteriori.

Moldovan Carmangerie este o afacere de familie, care a luat naștere în bucătăria lor de vară. Gustul autentic și calitatea produselor a câștigat rapid încrederea românilor și așa au ajuns ca astăzi să aibă o afacere de succes.

De-a lungul anilor au investit constant în spațiile lor de producție de la Sânnicoară, extinzând rețeaua de magazine în tot județul.

Produsele lor sunt livrate în Cluj-Napoca, Apahida, Baciu, Floreşti, Chinteni, Dezmir, Jucu.

Odată ce m-am convins că este un magazin online de încredere, de unde pot comanda liniștit carne și mezeluri, am plasat o comandă.

Livrarea produselor de măcelărie se realizează cu mașina lor de transport, care este dotată cu instalații frigorifice speciale.

Produsele au ajuns la mine în cele mai bune condiții, deși a fost un sezon cald. Carnea chiar era proaspătă, numai bună să gătesc niște sarmale și să pun de un grătar în curte.

Pentru sarmale am folosit carne tocată amestec de porc- vită. Prețul pe kilogram este de 18,99. Eu mi-am cumpărat 5 kilograme, să am.

Pe site-ul lor arată și condițiile de păstrare, dar și ingredientele.

carne tocata proaspata

Când îmi este dor de acasă fac sarmale tradiționale românești. Bunica făcea mereu sarmale în foi de varză murată cu costiță de porc afumată.

Costița de porc costă 20,99 lei / 0,7 kg. Pe site-ul carmangeriamoldovan.ro menționează și modul cum poate fi preparată carnea, și anume la cuptor sau mâncare gătită. 

Consider că este un sfat util. Mai ales dacă ești o persoană care nu gătește prea des.

costita pentru sarmale

Norocul meu a fost că am găsit la Carmangeria Moldovan o gamă variată de produse din carne de porc, vită și pui.

Pentru produsele care nu se află momentan pe stoc, există pe site-ul lor un formular de contact unde pot să îi întreb tot ce doresc despre produsele lor, valabilitate, condiții de livrare etc.

Sunt foarte multe rețete de sarmale, în funcție de zona și tradiție. Eu am rețeta de la bunica.

Ingrediente sarmale în foi de varză murată cu carne proaspătă:

• 1 kg. varză murată
• 1 kg. carne de porc (eu am folosit carne tocată amestec: 80% carne de porc 20% carne de vită)
• bucăți de carne de porc afumată(eu am folosit costiță)
• 2 cepe potrivite tocate mărunt
• 200 grame de orez
• aproximativ un litru de suc de roșii
• opțional și două linguri de bulion
• cimbru uscat sau proaspăt
• frunze de dafin (după gustul fiecăruia)
• sare și piper după gust

Cum se păstrează carnea la congelator?

Cu toții ne dorim să evităm risipa alimentară, iar una dintre metode este congelarea cărnii. Cu toate acestea există persoane care nu țin cont de câteva reguli importante în acest proces.

Carnea sau alte alimente care nu sunt congelate și păstrate corespunzător duc la îmbolnăvire, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

Așadar iată cum se congelează carnea corect:

Carnea proaspătă comandată de la Carmangeria Moldovan poate fi păstrată în amagalaj original, dacă urmează să fie consumată în zilele următoare, în caz contrar, carnea trebuie tăiată în bucăți mai mici și mutată în pungi speciale pentru congelator.

Bunica m-a învățat să tai și să congelez bucăți mai mici de carne. În modul acesta, când vreau să gătesc două porții scot exact câtă carne am nevoie din congelator.

Dacă congelez spre exemplu unul sau două kilograme de carne, nu are rost să decongelez tot atât, este risipă alimentară.

După ce am tăiat carnea în bucăți mai mici urmează să o spăl bine. Apa rece ajută la formarea unui strat de gheață, care va proteja carnea.

Cât timp se pastrează carnea la congelator?

Următorul pas pe care îl fac este să trec data congelării pe fiecare pungă în parte. Așa știu exact când am congelat carnea și cât timp a fost ținută la congelator.

Perioada de valabilitate și condițiile de păstrare a cărnii congelate depind și de frigiderul pe care îl ai. Ideal ar fi ca congelatorul să fie setat la o temperatură medie de -18 grade Celsius dacă îți dorești carne bună pe perioadă îndelungată.

• Carne de porc până la 6 luni
• Carne de vită până la 6/7 luni
• Carnea de pui până la 8 luni
• Carne tocată până la 4 luni
• Sunca, baconul, carnatii, salamul până la 1/2 luni

Susține și tu afacerile românești. Comandă carne proaspătă de la producătorii români.

Date de contact Carmangeria Moldovan: delivery@cmdn.ro sau 0747051900