Cum alegi cea mai buna bicicleta fitness

Activitatea cardiovasculara vine cu o multime de beneficii asupra sanatatii. Daca esti genul de persoana care nu dispune de suficient timp pentru a face plimbari zilnice, miscare sau pentru a merge la sala, o bicicleta fitness poate fi alegerea ideala. Pe langa faptul ca aceasta stimuleaza in mod pozitiv intreg organismul, creste si tonusul muscular si, dupa un timp, vei putea observa si o scadere in greutate ; bicicleta medicinala de slabit

Bicicleta fitness – cunoscuta si sub numele de bicicleta stationara sau bicicleta medicinala – ne permite sa pedalam la infinit in timp ce ascultam muzica preferata sau ne uitam la serialul favorit la televizor. Nu va trebui sa astepti pana se opreste ploaia asta deoarece esti protejat de intemperii, faci miscare din confortul propriei locuinte, ori de cate ori doresti sau iti permite timpul. Tot mai multe persoane aleg sa cumpere o astfel de bicicleta

Pedalatul vine cu beneficii enorme si pentru persoanele care vor sa previna problemele cardiovasculare sau care au deja astfel de probleme si vor sa le reduca. Antrenamentele pe bicicleta fitness activeaza circulatia sanguina. Cum alegem cea mai buna bicicleta fitness?

Dupa ce ai ales modelul dorit – mecanica, magnetica sau elipitica – trebuie sa o alegi pe cea mai buna tinand cont de anumite aspecte care se aplica pentru toate trei tipurile de biciclete.

Dimensiunile bicicletei sunt esentiale. Trebuie sa te asiguri de faptul ca ai spatiul necesar instalarii unei biciclete fitness. Aceasta trebuie sa se afle la o distanta confortabila fata de alte obiecte pentru a nu te incomoda in vreun fel sau sa duca la accidente.

Greutatea maxima suportata este si ea importanta. Majoritatea modelelor de pe piata se pot folosi de persoane cu o greutate maxima de 120-130 de kilograme, acestea fac parte din categoria bicicletelor fitness semiprofesionale.

Reglarea rezistentei la pedalare este un alt aspect important, preferabil ar fi ca reglarea sa se efectueze electronic, fara ca tu sa fii nevoit sa cobori pentru a face aceste reglaje, sa intrerupi antrenamentul cu alte cuvinte.

Este important sa fie prezenta o sa reglabila in adancime dar si pe verticala astfel incat sa te simti confortabil pe parcursul intregului antrenament la acest confort contribuie si ghidonul ajustabil. Din ecuatie nu ar trebui sa lipseasca nici ecranul LCD care sa afiseze informatii utile precum timpul petrecut pe bicicleta, viteza pe care ai atins-o, distanta parcursa si caloriile arse.

Este important ca o bicicleta fitness sa puna la dispozitie posibilitatea reglarii acestor elemente deoarece nu este placut ca in mijlocul antrenamentului genunchii tai sa se loveasca de ghidon de exemplu sau sa stai intins pentru a putea ajunge la acesta.