Cum negociezi pretul autoturismului cu un dealer auto?

Atunci când îți dorești să îți achiziționezi un autoturism este foarte clar că vei face o investiție pe termen lung și că îți vei dori să accesezi cel mai bun preț raportat la calitatea, specificațiile și dotările autoturismului.

Alegerea unui dealer auto prin care să faci această achiziție poate fi una dintre acele soluții care te scapă de foarte multe procese prin care trebuie să treci pentru a-ți găsi autoturismul de care ai nevoie și mai mult decât atât, dacă alegi acel dealer auto cu adevărat profesionist, te poți bucura de servicii extra chiar și după achiziție.

Dar pentru că un autoturism poate avea un cost destul de ridicat, iată cum să negociezi prețul cu un dealer auto și la ce anume să fii atent.

Fii deschis

Este evident că atunci când vrei să îți achiziționezi un autoturism vei avea setat un anumit buget pe care ești dispus să îl plătești pentru viitoarea ta mașină. Tocmai din acest motiv îți vei dori să participi la negociere, pentru a te putea încadra în bugetul disponibil.

Însă pentru a te bucura de cel mai bun raport calitate-preț este bine să începi negocierea cu atitudine deschisă chiar și în condițiile în care îți dorești doar un singur model de mașină sau un anumit brand.

Având în vedere că dealerul are experiență s-ar putea să îți ofere în același buget, un autoturism mult mai bun decât cel pe care tu îl propui, tocmai pentru că acesta cunoaște foarte bine acest domeniu și ține cont de dorințele tale.

Așadar fii deschis în negociere și abia apoi analizează soluțiile pe care dealerul ți le oferă.

Fii realist

Înainte de toate, trebuie să înțelegi că oricât de bun negociator vei fi, nu vei reuși niciodată să achiziționezi un brand foarte scump la un preț foarte mic.

Așadar, fii realist și fă-ți temele înainte de a începe o negociere care nu va avea un final pe placul tău.

Studiază prețurile autoturismului pe care ți-l dorești și nu solicita în negociere un preț pe care nu îl vei putea primi în niciun fel de condiții. 

Creează o listă

Dacă vrei să te asiguri că ai negociat cel mai bun preț și că ai primit un autoturism foarte bun, ce mai poți face înainte de a începe negocierea este să mergi cu o listă, pregătită dinainte, care să cuprindă o listă de servicii de care îți dorești să beneficiezi.

Spre exemplu să ai parte de garanție extinsă, să ți se ofere livrare, să ai opțiunea de buy-back a mașinii vechi, să ai parte de revizie gratuită a noii mașini etc.

Dacă în timpul negocierii vei primi și alte beneficii pe lângă autoturismul în sine în același preț este cu siguranță un deal bun pe care l-ai făcut, având în vedere că toate aceste lucruri ar necesita bani suplimentari.

Identifică care sunt concesiile pe care le poți face

În orice negociere trebuie să știi că există atât câștiguri cât și anumite concesii, pe care dacă ești dispus să le faci te poți bucura la final de un rezultat destul de bun pentru tine.

Așadar gândește-te care sunt acele concesii pe care le poți face pentru a primi un autoturism foarte bun la prețul pe care ți-l dorești.

De exemplu, poate ai putea opta pentru o culoare diferită decât cea pe care ți-o dorești, poate poți renunța la o anumită dotare sau poți opta pentru un brand diferit cu aceleași dotări la un preț mai bun.

Indiferent de concesiile pe care le poți face, alege acele lucruri care pot fi în avantajul tău, fără a te deranja cu adevărat, foarte mult. De cele mai multe ori, unele lucruri pe care suntem fixați într-o negociere, ar putea să aibă o importanță destul de mică, în confortul sau calitatea bunului obținut și să contrablanseze cu elemente esențiale cu adevărat importante, pe termen lung. 

Nu te concentra doar pe preț

Negocierea ar trebui să fie un joc corect care să îți aducă beneficii din toate punctele de vedere și nu doar financiar vorbind. 

Asta nu înseamnă că te vei gândi la cât de mult va câștiga dealerul din această negociere ci la faptul că acesta te va putea susține ulterior cu servicii suplimentare sau cu soluții rapide la problemele care pot apărea după achiziție.

Așa cum am spus,  o mașină este o investiție pe termen lung și nu doar momentul achiziției contează ci și susținerea de care poți avea parte atunci când vei intampina anumite probleme.

Așadar în prețul pe care îl vei solicita ar trebui să incluzi și aceste lucruri și să fii flexibil, dacă îți dorești susținere pe termen lung. 

Mai mult decât atât ține cont de faptul că, dacă te vei concentra doar pe preț s-ar putea să pierzi din vedere alte aspecte care pot conta mult mai mult în confortul tău după achiziția mașinii.

La BCCH Auto Switzerland îți oferim prețuri corecte, transparență, verificare a istoricului mașinii dar și a provenienței acesteia, revizie gratuită a autoturismului, găsirea de soluții de finanțare în cazul în care nu dispui de toată suma, posibilitatea de a ți a achita avansul prin buyback a mașinii tale vechi de către firma noastră dar și garanție extinsă.

Mai mult decât atât negocierea va avea loc cu echipă de profesioniști care își doresc să te susțină nu doar în procesul achiziției, ci și ulterior.

Pe lângă faptul că vei fi sigur că ai făcut alegerea corectă în funcție de nevoile tale Te bucuri și de o multitudine de avantaje și chiar de consultanță la înmatricularea auto, asistență rutieră sau sprijin în vânzarea ulterioară a autoturismului tău.