Cumpărarea unei mașini rulate- Dealer vs persoane particulare

Sunteți pregătiți să cumpărați o mașină rulată? Ați decis dacă o veți cumpăra de la un dealer de mașini rulate sau de la o persoană particulară? Sunteți familiarizați cu diferențele dintre cele două opțiuni?

În acest articol vă vom oferi informațiile de care aveți nevoie pentru a afla mai multe despre cumpărarea unei mașini de la un dealer de mașini rulate vs cumpărarea de la o persoană particulară. Vă vom spune avantajele primei opțiuni și dezavantajele celei de-a doua opțiuni pentru a înțelege de ce este mai bine să optați pentru un dealer precum Auto Rulate București.

Vânzări de mașini  rulate- Dealer vs Persoane particulare  

Când luați decizia de a cumpăra o mașină rulată, o puteți cumpăra fie de la un dealer, fie de la o persoană particulară.

În general, cumpărarea unei mașini second hand de la un dealer vă scapă de stres deoarece, de obicei, acesta se ocupă de chestiunile legate de cumpărare (cum ar fi hârtiile). În cazul în care alegeți să cumpărați de la o persoană particulară, împreună cu vânzătorul va trebui să vă ocupați de întreaga tranzacție.

Aceasta este doar un mic aspect cu privire la ceea ce puteți avea parte atunci când cumpărați o mașină second-hand de la un dealer și nu de la o persoană particulară. Să aruncăm o privire asupra altor argumente pro cumpărării de la dealer și contra cumpărării de la persoană particulară.

După cum am menționat mai sus, în general, dealer-ul se ocupă de toate documentele legate de vânzarea autoturismului în vederea intrării în posesia lui.

Majoritatea dealerilor oferă opțiuni de finanțare. Firma Auto Rulate București vă oferă posibilitatea a cumpăra o mașină prin Buy Back, credit bancar cu dobândă de 6%, credit prin IFN sau credit fără dobândă. Posibilitatea de a avea mai multe opțiuni este extraordinară, deoarece puteți face comparație și alege varianta care vă convinge cel mai mult.  

Dealerii oferă garanții pentru autoturismele rulate.

De obicei, autovehiculele de la un dealer de autoturisme rulate sunt inspectate temeinic și, dacă este necesar, reparate.

Există dealeri care vând vehicule certificate în prealabil.

Aceasta înseamnă că mașina rulată a trecut printr-o serie oficială de inspecții și reparații posibile și are o garanție specială.

Pentru a găsi mașina potrivită nu trebuie decât să intrați pe site-ul autorulatebucuresti.ro și să alegeți din oferta variată de mașini, modelul care vi se potrivește mai mult.

Puteți să dați autoturismul vechi la schimb care vă va fi evaluat gratuit, vă alegeți mașina preferată, plătiți diferența apoi intrați în posesia acesteia.

Cumpărarea unei mașini rulate de la un dealer vă oferă mai multă protecție juridică decât cumpărarea de la o persoană particulară.

De exemplu, din cauza legilor stricte pe care trebuie să le respecte dealerii, este mai puțin probabil să aveți probleme atunci când cumpărați un autoturism.

Spre deosebire de cumpărarea de la un dealer, cea de la un vânzător particular prezintă destul de multe riscuri. Luați în considerare următoarele:

Vânzătorii particulari nu respectă strict legile așa cum fac dealerii.

Nu veți primi o garanție pentru vehicul.

Majoritatea vânzătorilor particulari vând mașinile rulate “așa cum sunt”, adică va trebui să reparați orice eventuală defecțiune.  

În general, nu există opțiuni comerciale. Vânzătorii doresc bani cash, nu mașini la schimb.

Găsirea unei mașini second hand este mai dificilă  de la o persoană particulară. Trebuie citite anunțurile de pe diverse site-uri, reviste etc.

Puteți  găsi mai multe mașini la persoane particulare decât la dealeri, dacă aveți noroc, dar va trebuie să le inspectați voi.

Comandarea unui raport istoric al vehiculelor este destul de ușoară, însă inspectarea mașinii de către un mecanic de încredere depinde de timpul vânzătorului – nu de al voastru.

Voi și vânzătorul particular sunteți responsabili de întocmirea tuturor documentelor.

Astfel de documente pot include vânzarea și / sau transferul titlurilor de proprietate, înmatricularea, taxele aferente etc.

Cel mai adesea, aceste tranzacții presupun deplasarea la instituțiile abilitate.

Ținând cont de cele specificate mai sus, va trebui să luați o decizie. Noi vă sfătuim să optați pentru cumpărarea unui mașini second hand de la un dealer fiindcă veți scăpa de tot felul de acte, de cititul de anunțuri, de dat telefoane, de negociere etc.

În plus, alegând o mașină de la un dealer precum Auto Rulate București aveți garanția calității. Indiferent de modelul ales puteți fi siguri că înainte de a fi oferite spre vânzare mașinile au fost inspectate de specialiști în domeniu.

De altfel, această firmă a știut să se impună pe piață datorită calității și constanței de care a dat dovadă. Așadar, alegeți o mașină rulată oferită de un dealer de excepție, căci nu veți regreta.