De ce avem nevoie de un purificator de aer?

Aerul poluat, mucegaiul și bacteriile pot provoca probleme serioase de sănătate, dacă nu sunt tratate corespunzător. Dacă mai fi întrebat în urmă cu ceva timp, ce fac pentru a avea un aer curat în casă, ți-aș fi răspuns că absolut nimic.

Ei bine, mai târziu am realizat cât de mult am greșit pentru că nu am acordat importantă acestui detaliu. Aerul pe care îl respirăm are o influență foarte mare asupra sănătății noastre. Un aer închis, plin de mucegai și umezeală nu este deloc benefic pentru sănătate, mai ales dacă persoană respectivă mai și are probleme cu plămâni.

Purificatoarele de aer sunt cele mai noi inovați tehnologice apărute pe piața din România. În ultimul timp, vânzările acestor dispozitive au crescut considerabil datorită beneficilor sale asupra sănătăți.

Beneficii purificatoare aer:

Pentru cei care nu știu, purificatoare aer la reducere sunt dispozitive menite să curețe aerul din încăpere. Cu ajutorul acestor dispozitive puteți scăpa de mucegai, igrasie, praf, umezeală și bacterii. Un alt aspect la fel de important este că puteți scăpa o dată pentru totdeauna de fumul de țigară.

Fumul de țigară afectează și persoanele din jur, nefumătoare. Dacă o persoană fumează în casă, cu siguranță și tu ca fiind o persoană nefumătoare vei inhala fumul. Nu într-o cantitate la fel de mare, dar totuși destul de dăunătoare pentru sănătate.

Calitatea somnului este influențată într-o oarecare măsură și de aerul din încăpere. Un aer îmbâcsit, plin de fum și praf poate provoca un somn agitat și neodihnitor.

Pentru că fiecare dintre noi conștientizează cât de importante sunt cele 8 ore de odihnă pentru sănătatea noastră, recomandăm să nu mai pierdeți timpul și să achiziționați și voi un dispozitiv pentru filtrarea aerului.

Achiziționarea purificatorului de aer poate fi o decizie destul de dificilă, având în vedere că pe piață există o gamă variantă de modele, care mai de care mai moderne și avansate.

În primul rând, un purificator de aer bun trebuie să nu producă un zgomot foarte mare, să aibă o dimensiune avantajoasă pentru încăperile mici și confere aerului o calitate mai bună. Dacă dispozitivul mai și este dotat cu sistem de ionizare este ideal pentru tine.

Funcția de ionizare produce ioni negativi cu un efect antistatic, astfel încât ei devenind foarte grei vor cădea pe parchet, de unde pot fi cu ușurință îndepărtați.

Pentru rezultate cât mai optime trebuie să țineți cont și de dimensiunea încăperii unde veți monta dispozitivul. Cu siguranță un purificator de aer de dimensiuni reduse nu va face față într-o încăpere destul de mare. Trebuie citite cu atenție specificațiile produsului pe care vi-l doriți să-l cumpărați.

Cum este și normal, prețul influențează foarte mult calitatea purificatorului de aer. Deși, nu ar trebui să punem preț pe sănătatea noastră și a celor din jur.

Un somn odihnitor, un aer mai curat și o viață mai sănătoasă se obține cu ajutorul acestor purificatoare de aer.