De ce sa achizitionezi calculatoare second hand pentru noua ta firma

calculatoare_second_hand

Daca tocmai ti-ai deschis o firma, trebuie sa fii foarte atent cu cheltuielile si sa nu investesti o suma foarte mare de bani in tehnologie, care se depreciaza rapid. Astfel, in loc sa cumperi PC-uri noi, care pot costa o avere, este indicat sa achizitionezi calculatoare second hand, ale caror performante sunt comparabile, insa al caror pret este mult mai mic.

In 90% din cazuri, IMM-urile au nevoie de calculatoare pentru operatiuni destul de simple, cum ar fi programele de gestiune, contabilitate primara, Word, Excel, tehnoredactare, imprimare si cam atat. In cazul in care firma ta nu se ocupa cu dezvoltarea de jocuri de ultima generatie, productia de filme sau proiectii 3D, nu ai nevoie de o putere de calcul foarte mare, iar calculatoarele second hand vor fi mai mult decat suficiente pentru angajatii tai.

Cel mai mare avantaj al calculatoarelor second hand il reprezinta, evident, pretul. Daca decizi sa cumperi un PC care a mai avut un proprietar, vei ajunge sa platesti chiar si de 2-3 ori mai putin decat daca ai fi achizitionat acelasi produs nou. Atat timp cat cumperi calculatoare second hand de la o firma specializata si cu o experienta indelungata in acest domeniu, diferentele fata de unele noi vor fi insesizabile: performantele vor fi comparabile, deoarece calculatoarele sunt testate inainte de a fi scoase la vanzare, iar aspectul va fi unul ingrijit, aproape nou.

In ceea ce priveste garantia standard pentru calculatoare second hand, aceasta este de 12 luni. Insa Interlink, companie cu o experienta de peste 20 de ani pe piata echipamentelor IT second hand, ofera posibilitatea prelungirii garantiei pana la 5 ani, prin intermediul serviciului de garantie extinsa.

Un alt avantaj al calculatoarelor second hand este ca, de cele mai multe ori, provin din randul modelelor high-end, de business, de la producatori renumiti. Astfel, ai garantia ca vei achizitiona un calculator fiabil, de la un brand recunoscut la nivel international, care nu se va defecta dupa cateva saptamani sau luni de utilizare intensa si pentru care intotdeauna se vor gasi piese de schimb ieftine.

Aceleasi argumente se aplica si in cazul laptopurilor, al monitoarelor sau al imprimantelor. Atat timp cat le achizitionezi de la o firma cu o reputatie impecabila si multi clienti fideli, atat firme, cat si persoane fizice, ai certitudinea ca vei primi niste produse performante, cu un aspect similar unora noi si acoperite de garantie.

La Interlink, beneficiezi si de avantaje precum transport gratuit la comenzi de peste 150 de lei, drept de retur de pana la 60 de zile si livrare rapida in toata tara, in 24-48 de ore. In plus, la fiecare comanda online, beneficiezi de un credit in valoare de 5% din valoarea comenzii, pe care il poti folosi pentru a face alte cumparaturi pe site.

Iata mai jos ce specificatii au calculatoarele second hand din oferta Interlink:

producatori: Acer, Bluechip, Compaq, Dell, Fujitsu Siemens, HP, Hyundai, IBM, Lenovo, NEC, Olidata, Osborne;

procesor: Intel Core i7, Intel Core i5, Intel Core i3, Intel Core 2 Quad, Intel Core 2 Duo, Intel Dual Core, AMD, Intel Celeron, Intel Pentium 4;

frecventa procesor: intre 1,60 GHz si 3,60 GHz;

capacitate HDD: intre 80 GB si 500 GB;

capacitate RAM: intre 1 GB si 16 GB.