Epilarea definitivă – avantaje și dezavantaje

Epilarea definitivă-avantaje și dezavantaje

Epilare definitivă – Merită?

Mai este puțin și vine vara, asta înseamnă că putem merge la mare să ne bucurăm de soare, alături de cei dragi nouă. Dar odată cu venirea sezonului cald, ne frământă și o problemă, ce facem să arătăm cât mai bine la plajă și oare părul nedorit de pe corp ne va da bătăi de cap?

Te-ai săturat să folosești big, ceară, benzi depilatoare sau aparatul de epilat pentru a îndepărtă mereu părul nedorit? Este bine cunoscut faptul că benzile depilatoare sau aparatele de epilat pot provoca dureri destul de mari, iar la final pielea să rămână roșie și iritată.

Ei bine, dacă ești în căutarea unei soluții definitive pentru a îndepărta părul nedorit trebuie să știi că epilarea definitivă este soluția ideală pentru tine.

Și bărbații recurg la epilarea definitivă

epilare definitiva avantaje

Credeai că doar femeile își doresc să scape definitiv de părul nedorit? Și bărbații recurg la epilarea definitivă pentru a scăpa definitiv de părul nedorit din zona axilei, spate sau piept. În comparație cu femeile, foarte puțini dintre ei decid să-și facă epilare definitivă pe picioare sau în zona inghinală.

În ultimii ani, epilarea definitivă a devenit una dintre procedurile care a câștigat tot mai multă notorietate în România. Dar oare chiar merită, și mai ales, există riscuri?

În continuarea articolului îți voi prezenta câteva avantaje, dar și dezavantaje ale epilării definitive.

Epilare definitivă – Avantaje

Epilarea definitivă este soluția ideală pentru a avea piele fină și lipsită de păr mereu. Odată ce mergi la un salon special și urmezi cu exactitate sfaturile impuse de specialist, nu vei mai avea probleme cu părul nedorit.

Mare atenție, pentru ca această procedură să dea rezultate este recomandat să faci un număr anume de ședințe. Nu te aștepta ca după prima ședință la salon să scapi definitiv de părul nedorit deoarece nu va fi așa.

Numărul de ședințe de care ai nevoie pentru a obține rezultate satisfăcătoare îl vei afla în urma unei consultații la un salon de specialitate.

În comparație cu ceara sau epilatorul care provoacă dureri mari, uneori insuportabile, această procedură nu provoacă deloc durere. Unii pacienți susțin ca au simțit mici ciupituri, dar odată ce dispozitivul a fost reglat, senzația de disconfort a dispărut total.

Unele persoane ar spune că costul ar fi un dezavantaj, dar eu îl văd ca pe un avantaj. De ce? În primul rând trebuie să cumpărăm lunar sau o dată la două luni produse menite să îndepărteze părul, cum ar fi cremă depilatoare, bigul, ceara etc.

Dacă stăm să facem un calcul cu banii cheltuiți pe aceste produse putem cu ușurință să plătim și epilarea definitivă. Mai ales că după epilarea definitivă nu vei mai fi nevoit să cumperi produse depilatoare.

Epilare definitivă – Dezavantaje

Specialiștii recomandă ca epilarea definitivă să fie făcută în clinici dotate cu aparatură omologată, autorizată și performantă, așa cum este Clinica Cosmedica din Baia Mare.

Dacă aparatura utilizată este una neomologată, există riscul ca pacientul să sufere tulburări de hiperpigmentare, arsuri locale, eritem intens cu prurit sau arsuri cutanate. Un alt aspect foarte important este faptul că alunițele trebuie protejate corespunzător deoarece există riscul ca pacientul să facă cancer de piele.

Înainte de a lua o decizie drastică, care vă poate afecta, sfatul meu este să consultați un specialist care vă poate spune cu exactitate dacă puteți recurge la epilare definitivă.

Acestea fiind spuse, eu mă gândesc serios să recurg la epilare definitivă pentru zona axilei. M-am săturat ca vara să mă epilez zilnic deoarece se vede foarte urât firele de păr abia crescute.

Dacă locuiești în Baia Mare și dorești mai multe informații te invit să accesezi site-ul Cosmedica.ro, sau mai bine, sună la numărul de telefon +4 0771 227 176 și vorbește direct cu un specialist.