Smart Home

Există oare vreo posibilitate mai bună de a organiza un apartament? Da, robotica.

Conceptul de casă sau clădire inteligentă este unul cunoscut de utilizatorii pasionați de noile tehnologii, de utilizatorii și consumatorii moderni, iar interconectarea dispozitivelor și sistemelor dintr-o locuință sau mediu profesional reprezintă primul pas spre transformarea tehnologică a spațiilor pe care le utilizăm.

Organizarea și controlul absolut al apartamentului – o opțiune accesibilă a anilor prezenți

Într-o manieră mai mult sau mai puțin avansată, cu toții am ales să ne facilităm viața de zi cu zi prin adoptarea celor mai convenabile aplicații și opțiuni de gestionare a aparaturii casnice: aplicații care ne amintesc să ne facem cumpărăturile – alimente, cartușe imprimantă, hârtie fotografică, plata unei facturi etc.  

Așadar, poate ai un ceas-brățară fitness care îți monitorizează funcțiile vitale, kilometri parcurși și alte detalii corelate cu starea fizică, sau poate ai ales să îți sincronizezi contul bancar cu smartphone-ul din dotare și să distribui atent și conștient toate plățile sau comanzi prepararea unei cafele încă dinainte să te ridici din pat cu o singură atingere a telefonului care este conectat la espressor. Oricare este mica schimbare tehnologică, ești în pas cu posibilitățile nelimitate ale vieții moderne.

Când vine vorba despre locuința noastră, nimic nu este mai important ca siguranța și confortul pe care ni le oferă. Iar cu ajutorul inovațiilor din robotică, se deschide accesul la cele mai performante facilități pentru toți utilizatorii. Până în momentul în care un robot care se ocupă de curățenie și prepararea hranei va fi disponibil la prețuri rezonabile, iată ce putem face pentru a ne transforma locuința într-una inteligentă:

 

  • Actualizarea aparaturii electrocasnice:

 

Prețul unui frigider sau al unei mașini de spălat cu control digital nu diferă cu mult față de cele clasice, așa că notează-ți în primul rând pe listă achiziționarea unor electrocasnice performante.

 

  • Conectarea sistemelor instalate, a aparaturii electronice și electrocasnice la gadget-urile folosite (smartphone, tabletă, laptop);

 

O casă inteligentă nu arată ca o încăpere dintr-un film Science Fiction, ci se referă la capacitatea sistemelor de a fi interconectate pentru ca utilizatorul să le poată opera chiar și de la distanță: controlul iluminării, vizualizarea în timp real a imaginilor preluate de camerele de supraveghere, posibilitatea de a manevra de la distanță aerul condiționat sau alt aparat de optimizare a temperaturii, pornirea sistemului de alarmă.

 

  • Instalarea aplicațiilor care ajută la controlul electronicelor

 

Una dintre cele mai utile aplicații este cea pentru monitorizarea alimentelor din frigider: aplicatie care permite scanarea fiecărui preparat din frigider, anunțând utilizatorii termenul de expirare al unui produs sau semnalând momentul în care un aliment de bază trebuie cumpărat. Nici aplicațiile care te ajută cu plățile sau cu lista de cumpărături nu trebuie uitate de către persoanele care vizează organizarea pe toate planurile; cu ajutorul acestora îți vei aminti să iei legume și lapte pentru micul dejun, vei plasa comanda pentru cartușe imprimantă și consumabile birou, iar facturile vor fi plătite întotdeauna la timp.

Viitorul este aici și acum – transformarea și organizarea casei cu ajutorul roboticii se potrivește cu stilul de viață minimalist. Militanții acestui stil încurajează distribuirea inteligentă a fiecărui metru care alcătuiește locuința, utilizând la maxim facilitățile generate de robotică.