Ediția video:
Este pentru prima dată când România este inclusă în valul 2 de lansari ale noilor iPhone-uri. Dacă nu mai aveți răbdare până pe 9 Octombrie, puteți achiziționa noile iPhone-uri și de pe quickmobile.ro
2. Google a prezentat două noi smartphone-uri Nexus, un nou dispozitiv Chromecast, o tabletă dar și noul sistem de operare Android 6 Mashmallow.
Nexus 5X este produs de LG și beneficiază de procesorul de pe LG G4 – Snapdragon 808 1,8 GHz hexa-core. Memoria RAM este de 2 GB, iar ecranul este LCD Full HD de 5,2 inch. Bateria este de 2.700mAh, iar prețul acestuia pornește de la 480 de euro.
Nexus 6P este produs pentru prima oara în parteneriat cu cei de la Huawei. Procesorul este octa-core Snapdragon 810 versiunea a doua la frecvența 2.0 GHz. Memoria RAM este de 3 GB, iar ecranul este AMOLED la rezoluție WQHD de 5,7 inch. Bateria este de 3.450mAh, iar prețul acestuia pornește de la 650 de euro.
Noul Chromecast are un design nou dar în rest nu aduce noi functionalități. Cel puțin în România sunt compatibile în continuare doar aplicațiile: YouTube, HBO Go, Seenow și Deezer.
Tableta Google Pixel C este o nouă tabletă de 10 inchi. Nu este din seria Nexus, dar vine cu Android 6.0 și are o tastatură care se prinde magnetic. Rulează pe platforma nVidia Tegra X1, ceea ce promite performanțe înalte, Ecranul are rezoluție 2K iar memoria este de 3GB RAM.
Denumirea de Pixel C este de la Convertible – convertibil, fiind un dispozitiv 2-în-1 care vine să concureze cu tabletele Windows de mici dimensiuni. Tableta are de asemenea mufă de încărcare USB Type-C.
Android 6.0 aduce noi optimizări în ceea ce privește consumul bateriei, noul sistem de operare oprind câteva procese care rulează în background atunci când telefonul nu este folosit. Iar serviciul Google Now a fost integrat și mult mai adânc în sistemul de operare.
Android 6.0 va fi disponibil pe telefoanele Nexus, pe Samsung Galaxy S6 și S6 Edge, pe Galaxy S6 Edge+ și Note 5, pe modele de la HTC: One M9, One M8, One M9+, One E9+, One E9, One ME, One E8, One M8 Eye, Butterfly 3, Desire 826 şi Desire 820.
3. Microsoft pregătește un dispozitiv de realitate virtuală – Microsoft VR Kit, asemănător cu Google Cardboard.
VR Kit are în spate aceeași idee, pui smartphone-ul înăuntru și ai acces la aplicații care îți permit să accesezi realitatea virtuală. Fiind vorba despre un produs Microsoft, probabil va fi compatibil cu seria de smartphone-uri Lumia, însă cu siguranţă alte modele realizate de alţi producători ar putea să se potrivească în locaş dacă au dimensiuni asemănătoare.
Și apropo de realitate virtuală, am testat ochelari VR realizați împreună cu tehnologia VR de la AMD. LiquidVR ™ este o inițiativă AMD dedicată pentru a face realitatea virtulă cât mai confortabilă și mai realist posibil, și pot spune că le-a ieșit exact așa cum trebuie.
4. Joi s-a desfășurat ediția a 13-a a evenimentului anual No Time For Downtime, eveniment dedicat echipamentelor și infrastructurii critice pentru siguranța organizațiilor.
Eveniment unde au fost prezentate soluții informatice pentru optimizarea infrastructurii organizațiilor și subiecte de actualitate precum: hybrid cloud, software defined infrastructure, soluții de securitate, virtualizare, HPC și procesare paralelă, stocare, back-up și arhivare.
Evenimentul a fost structurat în două secțiuni: prezentări, care vor fi susținute de Maguay și partenerii săi, și showcase, în cadrul căruia specialiștii și partenerii Maguay au susținut o serie de demonstrații live relevante.
5. Vineri am fost la Webstock, cea mai importantă conferință dedicată social media din România. Evenimentul a inclus conferințele Webstock și premiile Webstock.
Conferințele Webstock au fost despre cele mai noi tendințe în social media, bune practici, comunicare și promovare, susținute fiind de nume sonore pentru mediul online.
Premiile Webstock au fost oferite celor mai creative și inedite proiecte și campanii în social media, produse în România în ultimul an. Iar personalitatea online a anului a fost desemnată vloggerul Zmenta.
Sursă: victoriagiorgiana.com