Greseli pe care nu trebuie sa le mai faci cand speli haine pentru copii

Ce mamica nu isi face griji pentru puiul ei? Prima experienta vine cu emotii si multe intrebari la care uneori trebuie sa gasesti raspunsurile singura, experimentand. Cu siguranta te-ai intrebat cum sa alegi cele mai bune haine pentru copii. Este sau nu bine sa speli hainele la comun cu ale voastre? Ce fel de detergent sa folosesti, astfel incat sa ii protejeze pielea sensibila? Prin aceleasi dileme au trecut si alte mamici, tocmai din acest motiv ne-am gandit sa venim in intampinarea ta cu cateva recomandari despre ce inseamna haine copii curate si ingrijite corespunzator.

Ca proaspata mamica vei avea tendinta de a cumpara tot ce vezi. La cate dragalasenii exista pe piata, te intelegem, dar tine cont de faptul ca cel mic creste foarte repede. In primul an de viata, este important sa achizitionezi haine de copii in functie de stadiul de crestere si sa alegi articolele care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea lui.

Greseala nr.1 – Nu alegi haine pentru copii din bumbac

Conform pediatrilor, bumbacul este cel mai potrivit material pentru copii, mai ales in primii ani de viata, cand isi dezvolta imunitatea. Chiar daca sunt foarte dragalase, nu alege haine pentru copii din materiale sintetice. Fiind tratate chimic, in contact cu pielea, acestea pot cauza dermatite sau iritatii. In schimb, bumbacul este extrem de pufos, placut la atingere si delicat cu pielea sensibila a copilului. Alege haine de copii din bumbac, pentru ca ii ofera confort si ii tin racoare pe timp de vara. Totodata, bumbacul lasa pielea sa respire, previne transpiratia excesiva si permite libertate de miscare.

Greseala nr.2 – Nu citesti eticheta de ingrijire a hainelor inainte de a le spala

Niciodata sa nu folosesti inalbitor pe materiale rezistente la flacara, deoarece ai putea distruge tesatura tratata! Urmeaza instructiunile de ingrijire scrise pe eticheta. Acest aspect minor iti poate usura intreaga activitate, in plus, hainele spalate corespunzator vor avea o viata mai lunga si un aspect frumos mai mult timp.

Greseala nr.3 – Speli toate hainele la comun

Acest proces este foarte important pentru pastrarea aspectului curat si ingrijit al hainelor, mai ales cand vine vorba de pielea sensibila a prichindelului tau. De aceea, evita sa-i speli hainutele lui cu ale voastre, mai ales in primii ani de viata. Nu uita ca pielea copilasului este delicata, fina si se poate irita imediat.

In primul rand, va trebui sa separi rufele dupa culoare: cele albe de cele colorate. Apoi, separa-le in functie de tipul de material, specificat pe eticheta si dupa tipul de textura (materiale fine, delicate, rigide). De asemenea, temperatura de spalare este iar un factor important in sortarea rufelor.

Urmatorul pas este sa inchei toti nasturii si fermoarele, apoi sa intorci hainele pe dos. Astfel, culorile vor rezista mai mult timp.

Greseala nr.4 – Detergent pudra, lichid sau pernute? Folosesti acelasi detergent cu care speli hainele voastre

Fa-ti un obicei de a spala orice hainuta inainte de a-l imbraca cu ea. N-ai de unde sa stii cat praf exista in magazine sau cine a pus mana pe acele haine pentru copii. Spre deosebire de detergentii tip pulbere, clasici pe care ii folosim pentru curatarea hainelor noastre, un detergent lichid, testat dermatologic este ideal pentru hainele copilasului tau. Acesta nu contine coloranti iar parfumul sau a fost creat special pentru pielea sensibila. Folosind un astfel de detergent, vei fi convinsa ca alergiile si iritatiile stau departe de pielea micutului tau.

Asigura-te ca ai luat tot ce trebuie de pe Liloo.ro pentru ca cel mic sa aiba in permanenta haine de copii curate si simpatice.