Îți place să-ți dai cu părerea? Uite că acum poți!

Nu știu despre tine, dar mie mereu mi-a plăcut să îmi dau cu părerea despre… cam orice. Și mereu creștea inima în mine când un apropiat mă întreba care este cel mai bun produs din domeniul X. Asta mă făcea cumva să simt că am și eu un cuvânt de spus, că sunt o autoritate. Încă mă încântă asta. Poate și acesta este motivul pentru care am ales să fac ceea ce fac…

Părerile de pe bloguri

Acum, durerea este că blogurile sunt pline de pseudopăreri. De ce spun asta? Pentru că există tot mai mulți oameni (bloggeri / vloggeri) care își rotunjesc veniturile scriind lucruri bune despre anumite firme / produse. Recunosc faptul că și eu am fost uneori tentată de această idee. Totuși, am un mare defect… și acela este o nevoie extraordinară de a spune adevărul. 

Oricât aș fi de altruistă și de blândă, un ochi sensibil poate observa imediat când nu sunt de acord cu ceva. De ce? Refuz colaborarea sau o păstrez la cote minime. 

Am firme pe care le recomand. Sunt marketer. Este o realitate. Se mai întâmplă uneori să dau greș. Fiabilitatea unui produs sau serviciu nu se poate observa imediat. Uneori este nevoie de ani buni. Dar dacă recomand ceva, înseamnă că, totuși, în prezent sau în trecut, acel ceva mi-a câștigat încrederea.

Nu vreau ca imaginea mea să fie asociată unui produs în care nu cred. Și, sinceră să fiu, îmi și face plăcere să ofer feedback real (adică atunci când nu îmi convine ceva, să fiu vocală). Ei bine, bloggerii care trăiesc din advertoriale nu își prea permit asta pentru că își pierd clienții. Și așa se ajunge ca internetul să fie cel mai mare dușman al nostru. Citim peste tot de bine… și când primim produsul: dezamăgire totală.

În cine să mai crezi?

Normal că dată fiind conjunctura actuală, devine tot mai greu să ai încredere în părerile scrise în online. 

Timp de ani buni am visat să creez o platformă în care să  pot scrie recenzii diverse. Recenzii reale, pe bune, nu doar reclame. Am tot amânat… până când, recent, am văzut că ideea mea a mai fost gândită și de altcineva. Și nu doar gândită, ci chiar pusă în practică. Este vorba despre platforma pareri.ro, care cred că este, cumva la început, dar se prezintă foarte bine.

Eu de obicei scriu pe paginile magazinelor de unde cumpăr una, alta. Dar din păcate acestea nu servesc decât clienților respectivelor site-uri. Mai departe informație care ar putea fi destul de valoroasă… ei bine, se pierde!

De ce am decis să scriu despre pareri.ro?

Am ajuns să scriu despre această platformă pentru că, sincer, încurajez pe oricine să spună adevărul acolo. Fiind la început, mă aștept să adune oameni de calitate. Și chiar aș vrea să identific o sursă credibilă. Eu, personal, înainte de a achiziționa un produs sau a contracta un serviciu am tendința de a căuta tot ce pot. Mi-ar fi mai ușor să nu mai dau tot internetul peste cap. Cum știu despre compari.ro că îmi găsește rapid cele mai mici prețuri, așa aș vrea să știu că am și o platformă care îmi oferă la un click distanță cele mai sincere păreri. Cât mai multe la un loc, pentru a putea selecta exact ceea de ce am nevoie și mă satisface.

Nu suntem toți la fel. Și nu mereu găsim aceleași lucruri cu care să rezonăm. Tocmai din acest motiv este bine să avem cât mai multe perspective din care să alegem ceea ce ni se potrivește. Ceea ce pentru mine poate trece ușor cu vederea, pentru altcineva poate avea o valoare imensă. Cum, în egală măsură, ceva ce contează pentru mine, e posibil ca în ochii altora să nici nu existe. 

Așa că vă invit pe toți să ne dăm cu părerea. Cine știe, poate că într-o zi cineva chiar va putea lua o decizie prin prisma experiențelor noastre!