Mancarea vegetariana la fel de buna precum cea traditionala cu carne

De cativa ani incoace tot auzim pe la televizor diferite vedete vorbind despre cum s-au convertit la vegetarianism sau veganism.

Ei bine, nu sunt doar mofturi de diva, ci aceste obiceiuri culinare sunt pe cat se poate de sanatoase si recomandate de medicii din intreaga lume.

Dieta vegetariana nu este un concept nou ci este discutata inca din antichitate, de catre filozofii greci, egipteni si de druizi. Acestia au recunoscut efectele benefice a unei diete vegetariene, deoarece o dieta formata din plante poate sustine la fel de bine corpul uman precum alimentele de origine animala.

In ziua de azi exista mai multe tipuri de vegetarieni, dar tipul de vegetarianism cel mai comun este lacto-vegetariansmul iar cei care adopta acest stil de viata consuma de regula legume, fructe si produse lactate iar, in unele cazuri, si oua.

Care sunt beneficiile unei diete vegetariene?

Potrivit cercetarilor medicale, o dieta vegetariana pe termen lung ar reduce considerabil riscul de cancer si ar intarzia partial procesul de imbatranire. Dieta vegetariana are beneficii si asupra articulatiilor, deoarece tine departe artrita si reumatismul.

Un alt avantaj al unei diete in care se consuma doar alimnte pe baza de plante, este ca organismu le poate detoxifia mult mai bine.

Este recomandat ca, odata la 3 luni, sa incercam sa tinem o dieta vegana de cel putin o saptamana pentru a beneficia de cura de detoxifiere.

In primul rand sa intelegem ce este veganismul?

Desi opiniile sunt impartite chiar si asupra acestui subiect, veganismul este un obicei culinar in care se consuma doar alimente vegetale in stare cruda. Nimic nu se gateste sub nicio forma. Nici chiar cartofii! Totul trebuie sa fie intr-un stadiu cat mai natural si proaspat. Consumand alimentele vegetale in acest stadiu, timp de o saptamana permitem corpului se elimine toxinele acumulate de-a lungul timpului din produse procesate sau fainoase.

Pentr o viata sanatoasa, recomand consumul de minim 2 litri de apa pe zi si cat mai multe fructe si legume.