Nursing-ul – o meserie de suflet

Inca din cele mai vechi timpuri, grija pentru semenii nostri a fost o ocupatie foarte bine privita si respectata. Si a ramas asa pana in zilele noastre. Pana la urma, nu are cum sa fie altfel, deoarece grija pentru semenii tai reprezinta o virtute cu care foarte putina lume mai empatizeaza. Pentru a ajunge asistent medical, din punctul meu de vedere, trebuie sa simti o empatie sincera pentru cei aflati in suferinta, deoarece acestia practic depind de tine si de ajutorul pe care tu il oferi, in proportie de 100%. Nursing-ul este o meserie de suflet, pe care nu poti sa o practici cu drag daca nu simti mila si compasiune pentru cei aflati in nevoie.

Daca iti doresti sa pornesti pe acest drum sau esti abia la inceput de drum in ceea ce priveste meseria de asistent medical si iti doresti sa iti imbunatatesti cunostinele in domeniu, iti recomang sa citesti Ghid de Nursing, de Lucretia Titirica – deoarece autoarea este o figura extrem de cunoscuta in acest domeniu si are la activ deja  peste zece astfel de lucrari de specialitate. Acest ghid face parte chiar din programele obligatorii pentru concursuri si examene si este extrem de bine structurat, unde sunt prezentate tehnicile de evaluare, dar si ingrijirea bolnavului atat in timpul, cat si dupa perioada de convalescenta a acestuia.

Lucrarile scrise de Lucretia Titirica merita sa se regaseasca in biblioteca ta personala, daca esti genul de persoana care doreste sa isi imbogateasca zilnic cultura generala. Mai mult decat atat, Ghid de Nursing iti ofera informatii pe care le poti pune in aplicare si in viata de zi cu zi, in caz de nevoie. Grija pentru semenii nostri este ceva ce avem in sange si nu va disparea niciodata. De aceea, asistentii medicali sunt oameni demni de respectul si admiratia tuturor, mai ales daca acestia isi fac meseria din suflet deoarece sunt cei care isi dedica tot timpul pacientilor pe care ii au in grija. Acest lucru cere multa dedicare din partea celor care practica meseria de nursing.

Inainte de a te decide sa pornesti pe acest drum, asigura-te ca simti cu adevarat o chemare pentru aceasta meserie. Pentru ca doar asa ai garantia ca iti vei face treaba cu drag, din inima si cu foarte multa dedicare. Este singurul mod in care poti sa practici aceasta meserie, fara doar si poate. Si daca ai nevoie sa iti imbogatesti cunostintele personale, atunci mai mult ca sigur Ghid de Nursing de Lucretia Titirica este un inceput mai mult decat bun, deoarece cuprinde informatii de baza foarte usor de inteles si de pus in practica.

Personal, sunt genul de persoana care admira si respecta asistentii medicali, de aceea sper ca recomandarea acestui ghid sa vina in ajutorul tuturor celor care practica aceasta meserie. Trebuie sa intelegeti faptul ca a fi asistent medical este un privilegiu, o meserie frumoasa chiar daca este plina de responsabilitati. De aceea, necesita o pregatire riguroasa si studii in domeniu, plus lectura de specialitate pe care iti recomand sa o ai mereu la indemana, chiar si in biblioteca personala, pentru a avea acces facil la informatii.