Din ce în ce mai mulți oameni aleg să își securizeze casele pentru a se proteja împotriva hoților. Printre cele mai populare sisteme de securitate se numără camerele de supraveghere, încuietorile cu alarmă, precum și faptul de a angaja o firmă care să se ocupe cu păzirea clădirii, ori care să ofere servicii de intervenție în caz de nevoie. Totuși, pentru a fi eficiente, aceste sisteme de securitate trebuie alese și folosite corect.
Discutăm în continuare despre câteva secrete ale securității la domiciliu pe care niciun instalator nu ți le va spune.
- Semnul care indică prezența sistemului de securitate poate fi cel mai important
Atunci când instalezi sistemul de securitate al locuinței, insistă ca firma să îți ofere și un semn care să indice că incinta este supravegheată video. De ce este acest lucru important? Hoții evită locuințele sau clădirile care au un sistem de supraveghere instalat. Cum își dau seama de acest lucru? Verifică afișele care indică asta.
Chiar dacă locuința ta nu are un sistem de supraveghere, dacă îți pui un afiș în curte sau pe gardul de la intrare care să fie vizibil și să indice faptul că ai instalat un sistem de securitate, hoții nu se vor apropia, cel mai probabil, de acel loc. - Sistemele de alarmă, s-ar putea să nu te ajute pe cât ai dori
Un studiu a descoperit că intervenția poliției în caz de jaf este mai bună acolo unde nu este un sistem de alarmă. De ce? Ei bine, deși pentru tine poate fi foarte utilă o alarmă deoarece poate să îți indice când are loc o intrare prin efracție, poliția a devenit destul de sceptică în privința lor, și preferă să intevină pe baza mărturiei unei persoane.
Se pare că între 80 și 95% din alarmele de azi sunt alarme false, adică alarma se declașează, chiar dacă nu e vorba de un atac. Astfel, poliția a ajuns să intervină doar acolo unde sistemul de alarmă vine cu informații sonore, vizuale și eventual mărturia unui martor ocular, care să confirme jaful. - O cameră de supraveghere este cea mai bună investiție
Dacă nu ești sigur ce sistem de securitate pentru casă să alegi, alege o cameră de supraveghere pentru exterior, așa cum poți găsi aici. Aceasta este una din cele mai bune investiții pe care le poți face în materie de securitate. Majoritatea hoților, sună la sonerie înainte de a da spargerea, pentru a verifica dacă este sau nu cineva acasă. O cameră de supraveghere video cu senzor de mișcare, îți poate trimite pe telefon o notificare atunci când cineva așteaptă afară, astfel, dacă scoți soneria, hoțului îi va fi mai greu să verifice dacă este sau nu cineva acasă, iar tu vei fi alertat când un necunoscut încearcă să între în clădirea ta. - Setează o parolă puternică
Instalatorul nu îți va spune asta, dar parola de la sistemul de alarmă trebuie să fie una puternică, deși el îți va sugera ceva gen 0000 sau 1234, doar pentru ca procesul de instalare să decurgă mai rapid. Alege o parolă puternică, dar asigură-te că nu o vei uita. Poți să citești aici despre cum îți poți alege o parolă puternică. Dacă îți este greu să o ții minte, sub nicio formă nu ar trebui să scri pe un bilet fix lângă panoul pentru introducerea parolei. Acestea sunt unele din cele mai comune greșeli pe care le fac cei care au un sistem de securitate instalat.
Nu uita că sistemele de securitate nu sunt absolute și nu te pot proteja pe deplin. Chiar dacă le ai instalate, nu uita de metodele clasice: încuie ușa și nu lăsa ferestre deschise. Sperăm ca aceste informații să te fi ajutat să îți protejezi mai bine locuința.
Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com