Pentru un Craciun autentic si pentru ca merita, parintii vor sa inchirieze Mos Craciun rapid si ieftin

Craciunul vine in mai putin de o luna! Craciunul este o sarbatoare traita intens de majoritatea oamenilor, in special de cei mici. Dar ce simt copiii vis-a-vis de asteptarea Craciunului si mai ales de sosirea lui Mos Craciun? Ce inseamna pentru ei acest personaj fantastic care aduce cadouri tuturor copiilor lumii? 

Figura celui mai iubit batranel are o istorie care se pierde in ceata timpului. Ceea ce stim este evolutia unui personaj care a existat cu adevarat: Sfantul Nicolae. Nicolae, nascut in Turcia si devenit episcop in Asia Mica in jurul anului 350 d.Hr., a devenit popular pentru bunatatea sa. In jurul lui, in anii care au urmat mortii sale, s-au raspandit numeroase legende. Una dintre cele mai cunoscute vorbeste despre cum Nicolae, miscat de lacrimile si rugaciunile unui nobil incapabil sa isi casatoreasca cele trei fiice ale sale, pentru ca devenise sarac, a decis sa intervina aruncand trei pungi cu monede, timp de trei nopti consecutive, pe fereastra fetelor. A treia noapte, insa, a gasit geamul inchis si a decis sa urce pe acoperis pentru a arunca pungile cu bani prin cos. Incepand din Evul Mediu, figura sfantului generos si-a asumat diferite nume si fizionomii diferite in intreaga Europa. Dar aceasta nu este povestea care ii intereseaza pe copii …

Este extrem de important sa nu subestimam emotiile si curiozitatea pe care perioada Craciunului le trezeste in fiecare copil: pregatirea decoratiunilor, asteptarea cadourilor… Acestea sunt momente pe care parintii le pot oferi copiilor si care aduc indicii pentru a spune si explica sensul, chiar religios, al Craciunului, facilitand astfel intelegerea si hranirea imaginatiei copiilor pentru ceea ce li se spune.

Intr-o societate in care suntem predispusi sa ne limitam timpul pe care il petrecem in familie, Craciunul poate si ar trebui sa devina un bun „pretext” pentru a petrece mai mult timp, cantitativ, dar mai ales calitativ, cu copiii nostri. Pana la urma, nu este atat de dificil sa ne amintim ce ne-a fascinat si pe noi de Craciun si sa-l comparam cu experienta copiilor nostri! Cu totii crestem mai mult sau mai putin cu ideea ca Craciunul este cea mai magica perioada a anului, cea in care ne-am dori atat de mult ca dorintele noastre sa fie realizate. Devenind parinti, probabil ca nu am dori niciodata sa dezamagim asteptarile copiilor nostri, dar nici pe cele ale copilului din noi! De aceea, pregatirea momentului in cele mai mici detalii este importanta. Una din grijile parintilor atunci cand vine Craciunul, nu o reprezinta numai gasirea cadourilor, ci si aducerea Mosului in fata celor mici, astfel incat momentul sa fie autentic. Toti parintii vor sa inchirieze Mos Craciun rapid si ieftin, insa  acest lucru li se pare putin dificil. Ei bine, se poate! Nu trebuie decat sa contacteze echipa de la Casa lui Mos Craciun. Este o firma care inchiriaza pentru acasa, pentru firme sau gradinite si scoli, Mosi autentici, cu barba alba naturala, costum rosu si ciubote negre si care, la randul sau, poate fi insotit de o Craciunita sau un Elf simpatic. Este important pentru cei mici ca Mos Craciun sa vina an de an? De ce? Pentru ca cei mici au nevoie de un astfel de personaj in viata lor. El este un exemplu. Mos Craciun reprezinta bunatatea: un personaj care aduce cadouri copiilor! In plus, copilul are posibilitatea sa le arate parintilor ca stie sa astepte, demonstrandu-le ca merita sa fie rasplatit pentru ca a fost bun, cuminte si ascultator. Sosirea lui Mos Craciun poate fi perceputa si ca o lectie de viata care este, cu siguranta, utila si aplicabila in diferite etape din prezentul si viitorul unui copil.

Mos Craciun reprezinta si o modalitate de dezvoltare a creativitatii. Creativitatea si imersiunea in fantastic sunt doua elemente prezente la copiii cu varste intre 3 si 6 ani si sunt  compuse din reprezentari mentale, imagini derivate din realitate, dar filtrate si transformate, prezente in ganduri, in jocuri si in basme. Activitatea fantastica are o functie de echilibrare. Cand intrara in contact cu realitatea, copilul intampina o serie de dificultati si adversitati, experimentand pentru prima data „asprimea” vietii si o lume periculoasa si ostila. Asa apar si primele frustrari! Dar fantezia ii permite sa faca aceasta lume mai acceptabila si mai flexibila dorintelor si asteptarilor sale.

De asemenea, imaginatia ii permite copilului sa evoce situatii fericite si linistitoare. In acest fel, satisface dorinte ascunse, altfel greu de realizat. Elementul magic este o creatie a copilului pentru a controla lumea reala si pentru a o modifica in functie de asteptarile sale. In lumea fanteziei, lucrurile putin probabile si incredibile devin posibile si realizabile. Lumile interioare si exterioare isi pierd granitele si se amesteca. Lumea fanteziei este incarcata de elemente concrete, in timp ce lumea reala este cumva transfigurata. Puterea imaginatiei consta in a inventa situatii si fapte favorabile copilului. In aceasta lume a binelui si a raului, copilul este eroul incontestabil al povestii, puternic si invincibil.

Tot acest „curaj” merita cu siguranta recunoastere, un premiu … si acest premiu este tocmai Mos Craciun.