Primii pași pentru a învăța limba engleză

invata engleza

În ziua de astăzi foarte multe persoane, copii sau adulți, aleg să învețe o limbă străină. Engleza este cea mai vorbită limbă din lume, în orice domeniu activezi sau oriunde călătorești, limba engleză te poate ajuta.

Unora li se pare greu, aproape imposibil, să învețe o limbă străină când sunt adulți. Cine zice că numai copii la vârste fragede sunt capabili să memoreze o limbă nouă, se înșeală amarnic. Este adevărat, un copil cu vârsta cuprinsă între 7/8 ani are capacitatea de a memora lucruri noi cu ușurință, dar asta nu înseamnă că un om matur nu poate învăța, cu multă muncă și dorință de a reuși orice este posibil.

Consider că unul dintre cei mai importanți pași în procesul de învățare a limbii engleze este ambiția. Nu are rost să spui că vrei să înveți, dar după câteva zile să renunți că nu ai chef sau din lipsă de timp. În primul rând, înainte de a învăța trebuie să-ți faci un plan pe care să-l respecți cu strictețe. Spre exemplu, dacă astăzi ai decis să înveți cuvinte noi în engleză pentru a-ți îmbogăți vocabularul, asta trebuie să și faci, nu amâna pentru mâine deoarece odată ce începi să lași pe mâine ce poți face azi, așa o să faci mereu, în mintea ta mereu vei spune, e lasă, mai e și mâine o zi.

Scrisul ajută la memorarea cuvintelor mult mai ușor, așadar cumpărați un caiet/agendă în care să-ți treci lucrurile pe care vrei să le știi. Dacă ești la început de drum, poți învăța prima oară zilele săptămânii și numerele în engleză, după care să treci la lucruri mai complexe.

De fiecare dată când auzi un cuvânt nou, trece-l pe caiet. Din punctul meu de vedere este mult mai ușor să înveți propoziții, dar dacă ești la nivel de începător este musai să știi ce înseamnă cuvintele, după care să treci la învățarea unor propoziții.

Odată ce ai cunoștințe de bază în engleză poți învăța cele mai folosite expresii în engleză. Ai grijă la pronunție, cum noi românii avem dialectul nostru, așa au și englezii.

Fiecare cuvânt nou sau propoziție pe care le înveți trebuie să le repeți cu voce tare. Dacă ai ocazia pune în aplicare tot ce ai învățat și vorbește cu colegii de clasă, la muncă sau cu cineva din familie care cunoaște limba engleză. Dacă trăiești printre străini îți va fi mult mai ușor să practici, deoarece oriunde vei merge, în jurul tău se va vorbi engleză.

O bună metodă de a învăța este să te uiți la filme cu subtitrare în engleză, în felul acesta vei vedea cum se scrie și cum se pronunță cuvintele. Totodată, vei vedea ordinea în care sunt așezate cuvintele în propoziție.

Odată ce ai învățat cuvintele de bază, este momentul să studiezi și gramatica. Este foarte important să vorbești cât mai corect gramatical pentru a te putea face înțeles. Pentru a înțelege ordinea cuvintelor în propoziție este foarte important să știi articolul, substantivul,pronumele, numeralul, adjectivul, verbul și adverbul.

Majoritatea persoanelor se sperie când aude de verbe neregulate în engleză, deoarece sunt multe și greu de învățat. Limba engleză are peste 270 de verbe neregulate, pe care trebuie să le înveți, fie că-ți place sau nu.

Consider că dacă înveți măcar 5 pe zi este suficient, în timp vei ajunge să le știi pe toate, pentru început este suficient să cunoști cele mai folosite verbe neregulate în engleză. Pentru a le reține mult mai ușor, încearcă de fiecare dată când le repeți să le și scrii pe foaie.

Totuși, dacă întâmpini dificultăți sau îți este teamă de a vorbi în public o limbă nouă te poți înscrie la cursuri engleză. Un meditator este cel mai potrivit în a te corecta atunci când greșești. Nu uita, la orele de engleză nimeni nu o să te judece dacă vorbești greșit, din potrivă, te afli acolo pentru a învăța din greșelile tale și pentru a evita să le mai faci.

Avantajul de a face lecții de engleză cu un meditator este că poți să studiezi exact ce consideri tu că ai nevoie. Spre exemplu, dacă simți că pronunția ta nu este cea mai corectă, la meditații poți exersa până vei ajunge la rezultatul dorit.

Dacă nu ești din București, poți opta să înveți engleză online. Orele sunt ținute pe Skype, atât dimineața cât și seara, astfel încât orice persoană să aibă ocazia să învețe, chiar dacă muncește sau este la școală.

Nu uită că limba engleză se învață prin exercițiu zilnic, fără practică nu rezolvi nimic.