Profita de serviciile de inchirieri masini si viziteaza obiectivele din Delta Dunarii!

Inchirieri masini

Vara, majoritatea romanilor isi petrec concediul pe litoralul Marii Negre, preferand statiunile cunoscute precum Mamaia, Vama Veche, Costinesti sau Eforie. Daca si tu iti doresti cateva zile de relaxare in natura, insa vrei sa stai departe de agitatie si aglomeratie, iti recomandam un sejur in Delta Dunarii. Chiar daca intreaga tara este cunoscuta pentru frumusetile sale, acest loc este intr-adevar unul cu adevarat unic nu numai in Romania, ci in intreaga lume.

Daca nu detii un autoturism, iti recomandam sa apelezi la serviciile de inchirieri masini, o solutie mult mai potrivita decat transportul in comun, fie ca vorbim de trenuri sau autocare. In primul rand, acestea nu ajung decat in anumite statii sau gari din judetele Tulcea si Constanta, pe cand o masina te va duce exact la destinatie. In plus, in calitate de sofer, iti vei face propriul program si iti vei stabili propriul itinerariu.

Iata, in continuare, care sunt principalele obiective turistice din apropierea Deltei Dunarii, pe care le poti vizita cu ajutorul unui autoturism de la compania de inchirieri masini:

1. Cetatea Romana de la Halmyris

Aflata pe teritoriul localitatii Murghiol, la doar 1,5 kilometri cu autoturismul companiei de inchirieri masini de bratul Sf. Gheorghe, Cetatea de la Halmyris prezinta dovezi de locuire inca din perioada preromana, iar in apropierea sa a fost identificata si o necropola getica.

2. Manastirea Halmyris

La doar cateva minute cu autoturismul obtinut prin serviciile de inchirieri masini, vei descoperi un alt obiectiv turistic. Este vorba despre Manastirea Halmyris, o adevarata “oaza duhovniceasca”, la care se organizeaza numeroase pelerinaje. Desi peisajul aminteste mai degraba de un desert, cu pamant arid, scaieti, maracini si arsita, experienta spirituala va fi una cu adevarat intensa.

3. Lacul Saraturi

Aflat in rezervatia naturala cu acelasi nume, Lacul Saraturi are ape bogate in saruri si namol mineralizat. Accesul se face usor cu autoturismul firmei de inchirieri masini, rezervatia aflandu-se la 2 de kilometri de Tulcea.

4. Farul din Sulina

Simbol al orasului, farul este situat la 2,5 kilometri de tarmul actual al Marii Negre. Acesta a fost inaugurat in 1870, aflandu-se in proprietatea Comisiei Europene a Dunarii. Farul a fost renovat intre 1995 si 1997, iar sase ani mai tarziu a intrat in administrarea Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea.

5. Muzeul de Istorie si Arheologie Tulcea

Daca parchezi autoturismul companiei de inchirieri masini in fata Parcului Monumentului Independentei din Tulcea, vei putea vizita Muzeul de Istorie si Arheologie din oras. Infiintat in 1975, in apropierea ruinelor vechiului Aegyssus, muzeul este organizat in doua pavilioane, unul cu vestigii din epocile greco-romana, romano-bizantina si medievala timpurie si celalalt rezervat preistoriei si protoistoriei, si adaposteste peste 90.000 de piese.

6. Complexul Lagunar Razim-Sinoie

Din aceasta enumerare de obiective turistice din Delta Dunarii nu putea lipsi, bineinteles, Complexul Lagunar Razim-Sinoie. Acest complex, format in decursul a 1.000 de ani, are in prezent o suprafata de 1.145 de kilometri patrati, dintre care lacurile ocupa 863 de kilometri patrati.