Reciclarea este in puterea noastra

cosuri colectare selectiva

Reciclarea este una dintre cele mai bune metode de a avea un impact pozitiv asupra lumii in care traim. Reciclarea este importanta atat pentru mediu, cat si pentru noi. Trebuie sa actionam rapid, deoarece cantitatea de deseuri pe care o cream creste constant. Cantitatea de deseuri pe care o cream este in continua crestere, deoarece bunastarea este evidenta, oamenii cumpara mai multe produse si, in final, creeaza mai multe deseuri, iar cresterea populatiei inseamna ca exista mai multi oameni pe planeta pentru a crea deseuri.

Sunt dezvoltate noi ambalaje si produse tehnologice, iar multe dintre acestea contin materiale ce nu sunt biodegradabile. Noile schimbari ale stilului de viata, cum ar fi consumul de fast-food, inseamna ca producem deseuri suplimentare ne biodegradabile.

Produse chimice nocive si gaze cu efect de sera sunt eliberate din deseuri si din depozitele de deseuri. Reciclarea ajuta la reducerea poluarii cauzate de deseuri. Distrugerea habitatului si incalzirea globala sunt cateva dintre efectele defrisarilor. Reciclarea reduce nevoia de materii prime pentru pastrarea padurilor. 

Reciclarea este esentiala pentru orasele din intreaga lume si pentru oamenii care locuiesc acolo. Un prim pas spre reciclare este colectarea selectiva a deseurilor. Acest lucru inseamna separarea lucrurilor pe care le aruncam (resturile menajere se separa de hartie, carton, sticla, metal, plastic etc.). La magazinul online Sanito.ro putem gasi cosuri colectare selectiva pentru a face reciclarea asa cum trebuie. 

Nu te gandi ca este vorba despre niste eurocontainere si pubele inestetice sau de dimensiuni foarte mari. Este vorba despre cosuri elegante si ce pot fi integrate in diverse locatii. Un exemplu sunt cosurile Trelleborg A, Acestea sunt cosuri gunoi modulare pentru colectare selectiva din otel inoxidabil. Acestea sunt containere de reciclare modulare, echipate cu pubele interioare de gunoi din metal pentru curatare si manipulare usoara. Trelleborg A este realizat la exterior din otel inoxidabil de inalta calitate si se poate personaliza cu autocolante colorate pentru o separare eficienta a deseurilor. Acest model poate fi realizat, de asemenea, din metal ultra rezistent in diferite culori. Poate fi adus clientilor la comanda.

Un alt bun exemplu il reprezinta Kuokio BM. La prima vedere poate parea mic, insa acest model monobloc de insula pentru colectarea selectiva a deseurilor este suficient de mare pentru o institutie sau hotel. Insa, odata ce vei intra in posesia acestuia, vei descoperi ca poate colecta o cantitate destul de impresionanta de deseuri. Si pe deasupra arata si foarte bine. Poate fi, de asemenea, colorat in orice culoare din spectrul RAL pentru a se putea preta oricarei locatii. 

Colectarea separata a deseurilor pune bazele reciclarii. Reciclarea este un proces de conversie care transforma deseurile in materiale noi, obiecte sau substante care sunt complet diferite de deseurile initiale. Colectarea separata a deseurilor ofera o alternativa valabila la eliminarea clasica a deseurilor efectuata in depozitele de deseuri.

In Romania, colectarea separata a deseurilor a inceput foarte timid. Insa, usor, usor, incepem sa facem si noi ceea ce trebuie. A colecta selectiv este nevoie doar de putina bunavointa si de cosuri speciale precum cele de la Sanito.ro. Pe site vei gasi foarte multe modele, pentru orice tip de locatie.