Review: Logitech Driving Force GT

  • Caracteristici generale ale volanului Logitech Driving Force GT

Logitech Driving Force GT creat în colaborare cu Polyphony Digital este compatibil cu consolele SONY Playstation 2, Playstation 3 și Windows PC. Curios este faptul că acest periferic de gaming este promovat mai mult către piața de console, faptul că este compatibil cu Windows PC fiind menționat pe un sticker lipit ulterior pe cutie, fiind vândut cu titlul de volan oficial al seriei Gran Turismo.

  • Constructia volanului, schimbatorului de viteze si a pedalelor

Diametrul volanului măsoară circa 28 de centimetri echivalentul 11 inch iar unghiul de roatie este de 900 de grade. Construcția volanului în ciuda faptului că este în totalitate din plastic îmi inspiră siguranță, Plasticul nu trosnește și nici nu flexează în momentul în care este folosit cu “pasiune” în timpul curselor virtuale. Chiar dacă volanul Logitech Driving Force GT dispune de un număr mare de butoane acesta nu pare încărcat, butoanele reușind să se “camufleze” destul de bine dându-i acestuia un aspect minimalis.

Schimbătorul de viteze secvențial este asemănător aceluia pe care îl găsim pe mașinile cu cutie automată de viteze, astfel pentru a urca într-o treaptă superioară trebuie să tragi de schimbător către tine iar pentru a coborâ într-o treaptă inferioară trebuie se îl împingi către monitor. În momentul în care schimbătorul a luat comandă se poate auzi un *click* specific tastaturilor mecanice ceea ce este util pentru a te atentiona ca ai schimbat cu succes treapta de viteza.

Dimensiunea pedalelor este realistă iar design-ul lor este unul sport. Pedala de frână opune rezistentă destul de mare la apăsare oferind astfel o precizie mai mare la frânare spre deosebire de pedală de accelerație care este destul de ușor de apăsat și de foarte multe ori te uită Dumnezeu cu piciorul pe accelerație.

  • Despre Force Feedback

Force Feedback-ul pe care îl oferă volanul este destul de puternic și poate fi setat între 0% și 150%. Eu personal am ales să îl țin oprit dar când l-am setat din curiozitate la maxim era aproape imposibil să rotesc volanul.
Ceea ce îmi place foarte mult la Force Feedback este faptul că poți să simți traseul prin intermediul volanului, fie că mergi pe pământ, macadam sau asfalt acest lucru se simte și oferă o altă dimensiune jocului.
Ceea ce nu îmi place la Force Feedback este faptul că este uneori zgomotos și după un timp devine obositor pentru mâini.
De mentinonat este faptul că Force Feedback-ul pe care îl oferă volanul nu este pentru toată lumea, poate să îți placă sau poate să nu.

  • Concluzie

Logitech Driving Force GT este un volan deosebit și din punct de vedere al performanțelor cât și al construcției. Logitech a creat acest volan pentru pasionații jocurilor / al simulatoarelor auto care știu foarte bine ce își doresc dar nu vor să cheltuiască o sumă doarte mare de bani.
Pentru mine volanul a fost o investite bună deoarece îmi doream acel nivel de realism pe care mi-l oferă un volan dar dacă realismul nu contează atât de mult un controller este o alternativă decentă.
Jocurile cu care am testat volanul sunt: iRacing, Euro Truck Simulator 2, Dirt 3, The Crew și Farming Simulator 2015

Volanul Logitech poate fi achizitionat de aici la cel mai bun pret