Review Philips MODA 276C8 – Un upgrade de productivitate pentru 2021

Philips MODA 276C8

Încheiăm anul cu un review al unui monitor cu un design deosebit, câștigător al Red Dot Award 2018. 

Philips MODA 276C8 iese în evidență prin simplitate. Are un design minimalist și rame foarte subțiri, probabil acesta este unul dintre motivele pentru care a câștigat Red Dot Award.

Din punct de vedere al design-ului Philips MODA 276C8 este un monitor minimalist care arată bine, iar plasticul folosit se simte plăcut la atingere. Monitorul este alcătuit doar din linii drepte și unghiuri de 90 de grade. Acesta alegere de design îl fac să integrează perfect în setup-ul nostru cu influențe scandinave. Monitorul vine cu un picior preinstalat, care perminte înclinarea ecranului, și conține toate componentele electronice și porturile de conectivitate.

Din păcate baza monitorului nu poate fi scoasă și înlocuită cu un braț sau un suport VESA de perete tocmai din cauza componentelor electronice care se află în baza monitorului. Un alt lucru care ar putea reprezenta un dezavantaj este lipsa ajustării pe verticală. Probabil cei de la Philips au configurat suportul monitorului în așa fel încât să fie confortabil pentru marea majoritate a utilizatorilor deoarece nimeni din redacție nu s-a plâns de acest aspect, dar trebuie totuși menționat.

Ecranul măsoară 27 inch în diagonală, are un panel IPS cu o rezoluție QHD (2560 x 1440) și o rată de refresh de 75 Hz . Densitatea  pixelilor este și ea una destul de bună la 109 PPI. Mai mult decât atât, luminozitatea maximă a ecranului urcă până la 350 cd/m².

Cei de la Philips s-au gândit și la gamerii casual. Rata de refresh de 75 Hz alături de tehnologia AMD FreeSync fac experiență de gaming puțîn mai fluidă deși nu este un monitor de gaming. 

Este adevărat, nu se compară cu un monitor de gaming dedicat, dar este un un nivel peste clasicele monitoare cu o rată de refresh de 60 Hz. Deși nu este un salt important, doar 15 Hz, imaginile sunt considerabil mai fluide și mai plăcute la vedere.

Culorile pe care le redă ecranul sunt absolut superbe datorită tehnologiei  SmartImage. Ecranul are o acoperire de 114% a spectrului cromatic NTSC și 131% a spectrului sRGB. 

Personal am folosit monitorul pentru editare foto și video și sunt mulțumit. Fotografiile și videoclipurile, privite pe ecranul unui iPhone 11, arată exact așa cum le-am editat.

Marginile subțiri și acuratețea cu care reușește să redea culorile fac din Philips MODA 276C8 o alegere excelență pentru cei ce lucrează cu imagini, fotografi sau editori video, care au nevoie de precizie și / sau folosesc un setup multi-monitor.

Din punct de vede al conectivității cei de la Philips au îngrămădit în baza monitorului absolut toate conexiunile de care un utilizator modern ar avea nevoie: HDMI 1.4, HDMI 2.0 și un port USB-C 3.2 Gen1 cu funcția de power delivery până la 65W și nu în ultimul rând o ieșire audio.

Conexiunea  USB-C 3.2 Gen1 cu funcția de power delivery până la 65W este foarte importantă în cazul celor care lucrează de pe un laptop și sunt tot timpul on-the-go deoarece atunci când te așezi la birou, folosind un singur cablu USB-C, poți să conectezi laptop-ul la monitor și să continui treaba în timpe ce bateria laptop-ului este la încărcat.

Din păcate nu am putut să testez personal conexiunea USB-C deoarece MacBook-ul meu este puțin mai vechi și nu beneficiază de conectivitate USB-C, dar colegii mei din redacție s-au bucurat de simplitatea pe care ți-o oferă USB-C. 

Monitorul beneficiază de o alimentare externă de dimensiuni reduse ce este certificată Certificarea EnergyStar 7.0. Acest lucru garantează o eficientă energetică ridicată și automat un consum scăzut de energie electrică. În cazul modelului testat, discutăm de 21.58 W consum declarat ceea ce nu este mult absoult deloc.

La momentul review-ului prețul lui Philips MODA 276C8 pe eMag este de 1.299 lei ceea ce îl clasează în zona entry level a monitoarelor destinate productivității iar specificațiile monitorului în fac un candidat perfect pentru cei care lucrează de acasă și în 2021.