Sedintele foto cu fumigene colorate iti vor aduce celebritatea ca fotograf!

Era o gluma care spunea ca, dupa “Popescu”, al doilea cel mai intalnit nume de familie pe Facebook este “Photography”. Aceasta constatare amuzanta ascunde, insa, un adevar: in ultima vreme au aparut tot mai multi fotografi in Romania, aspect facilitat in primul rand de evolutia tehnologica fulminanta a camerelor foto de pe smartphone-uri. In aceste conditii, daca te pasioneaza domeniul, insa esti abia la inceput, este foarte greu sa iti faci un nume si sa iti construiesti o cariera care sa te rasplateasca atat financiar, cat si la nivel personal.

Intrucat in prezent aproape oricine poate achizitiona un aparat foto decent, inseamna ca va trebui sa ai o alta abordare pentru a deveni cunoscut. Singura ta varianta este sa impresionezi prin fotografiile pe care le realizezi si, bineinteles, sa le promovezi asa cum se cuvine. Dupa cum stii, originalitatea este cea mai simpla reteta catre succes, prin urmare in articolul de astazi vom vorbi despre unul dintre cele mai creative “subiecte” pe care le poti aborda intr-un instantaneu.

Este vorba despre fotografiile cu fumigene colorate. Cu siguranta stii ca nu este bine sa te joci cu focul, insa in ceea ce priveste fumul nu exista restrictii, mai ales atunci cand vine vorba despre fotografii. Fumul este un subiect atat de ofertant tocmai pentru ca nu il poti controla, motiv pentru care fiecare fotografie va fi diferita si surprinzatoare, atat pentru tine, cat mai ales pentru privitori. Bineinteles, si fumul de tigara ori aburul cafelei pot “da bine” intr-o poza, insa daca folosesti fumigene colorate vei adauga o noua dimensiune imaginii, mai exact culorile vii si intense.

Specialistii din Romania transmit ca, pentru a face fotografii reusite cu fumigene colorate, trebuie sa ai un aparat foto profesional, de preferat un DSLR, si un blit care sa iti permita sa reglezi intensitatea. Totodata, ai nevoie de un trepied, pentru ca imaginile sa nu iasa miscate, si de un fundal negru, care sa ajute fumigenele colorate sa iasa si mai mult in evidenta.

Inainte de a incepe inedita sedinta foto, ar trebui sa realizezi urmatoarele setari ale aparatului tau profesional:

– selecteaza Manual Focus;

– diafragma: f/11 sau mai mult;

– timpul de expunere: 1/160 sau 1/200;

– sensibilitatea ISO: ISO 100 sau mai putin;

– modul RAW;

– blitul cu setarea White Balance activata.

Totodata, avand in vedere ca fumigenele colorate sunt mult mai imprevizibile decat un subiect uman, iti recomandam sa faci mai multe fotografii de proba si sa ajustezi setarile dupa fiecare, astfel incat imaginile sa devina din ce in ce mai artistice si mai spectaculoase.

Last but not least, orice fotografie, indiferent cat de frumoasa pare la prima vedere, trebuie editata. Recomandarile specialistilor sunt urmatoarele:

– Hue Saturation, cu ajustarea slide-urilor pentru mai multe efecte;

– Photo Filter – alege orice filtru si observa efectul acestuia asupra fumului;

– New Layer / Gradient Tool, pentru alegerea gradientului dorit si schimbarea blending mode-ului pe multiply.

Bineinteles, in acest articol am vorbit despre fotografiile exclusiv cu fumigene colorate, insa aceste articole pirotehnice extrem de spectaculoase pot fi folosite in sedinte foto pentru nunta, in videoclipuri muzicale, pe stadion etc.