Senzorii de parcare – investiția perfectă pentru șoferii începători

Permisul de conducere categoria B este una dintre cele mai mari reușite ale adolescenței, majoritatea tinerilor de 17-18 ani visează la prima mașină, iar în contextul actual al societății, a cumpăra o mașină second hand nu reprezintă o problemă financiară foarte mare pentru părinți. Problemele apar din păcate după ce se obține permisul de conducere categoria B, după ce se cumpără autoturismul și se rezumă evident la micile accidente și acroșaje specifice manevrelor de parcare și garare. 

Există însă o soluție pe care noi, cei trecuți de 30 de ani, nu am avut-o la vremea noastră. Este vorba evident despre senzorii de parcare. Nu toate mașinile vin dotate din fabrică cu această opțiune și conform statisticilor oferite de DRPCIV, jumătate din parcul auto al României este alcătuit din autoturisme mai vechi de 10 ani. Puțini își permit să cumpere prima mașină nouă, mai ales atunci când vine vorba despre mașina copilului. De fapt, nici modelele noi nu au toate această opțiune. 

Se pot cumpăra, însă, senzori de parcare, unii dintre ei au chiar și cameră de luat vederi pentru mersul în marșarier, astfel încât manevra să fie mult mai sigură. Senzorii de parcare, deși par un ajutor cam rușinos pentru unii, reușesc să evite pagube importante. Chiar dacă există asigurări care pot despăgubi un alt șofer în cazul unui acroșaj în parcare, nu este o idee bună să avem parte de asemenea evenimente întrucât anul următor, se va schimba clasa bonus malus și asigurarea va fi mult mai scumpă. 

Dacă mai punem la socoteală și faptul că în școlile de șoferi nu prea se ocupă de elevi așa cum trebuie atunci când vine vorba despre manevrele de parcare și garare, ajungem la concluzia că acești senzori sunt mai mult decât importanți. Ei reprezintă salvare de la cheltuieli suplimentare cu reparația mașinii, dar reușesc în același timp să te țină la distanță și de eventuale conflicte cu fel de fel de oameni, care mai de care mai ciudați. Cine a avut de-a face cu un accident de circulație fie el și minor, a observat probabil că românul nu știe să rezolve problema pe care amiabilă, fără țipete și jigniri, înjurături. 

Senzorii de parcare reprezintă o soluție perfectă pentru șoferii începători, cel puțin până când se obișnuiesc cu gabaritul mașinii, autoturism care diferă probabil cel pe care au făcut școala de șoferi. Este nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru acomodare și evident, manevrele stângace vor amplifica sentimentul de nesiguranță în cadrul acestei perioade de tranziție. Dacă sunteți în căutarea unui set de senzori pentru parcare ar fi indicat să investiți într-un produs cât mai performant. 

Ar fi bine să conștientizăm importanța sistemelor de avertizare care ne pot feri de neplăceri. Vom vedea faptul că e mult mai ieftin să prevenim decât să reparăm sau decât să avem de-a face cu niște oameni cu care nu ne putem înțelege. Să nu uităm faptul că românii sunt ființe destul de conflictuale comparativ cu alte nații și ar fi bine să ne luăm toate măsurile de prevenire la care putem avea acces.