Sisteme de supraveghere video – Siguranță pentru locuința ta

Siguranța este unul dintre primele aspecte pe care le vizezi în cadrul locuinței tale. În prezent, tehnologia a avansat la un nivel care ne permite să apelăm la mai mult decât o simplă încuietoare pentru a ne asigura un mediu locuibil cât mai protejat. Printre acestea putem să amintim sistemele de alarme avansate și sistemele de supraveghere video.

Din nevoia de siguranță, tot mai multe persoane aleg să își monteze în cadrul locuinței lor sisteme de supraveghere video. Plasate în exteriorul casei, sau chiar și în interiorul ei, aceste sisteme oferă un plus garantat de protecție asupra locuinței și a familiei tale.

Avantajele sistemelor de supraveghere video

Montarea unui sistem de supraveghere video vine la pachet cu o multitudine de beneficii. Acesta nu numai că te poate proteja de către un posibil furt, însă poate de asemenea să îl prevină, descurajându-i pe posibilii infractori să acționeze. Imaginile rămân permanent stocate în memoria camerei de supraveghere video, așadar aceastea poate fi mereu o dovada împotriva unui jaf.

Supraveghere de la distanță în timp real

Sistemele de supraveghere video oferă posibilitatea controlului de la distanță, prin intermediul unui smartphone sau a computerului de la birou. Astfel, poți viziona activitatea din cadrul locuinței și exteriorul ei în timp real și ai posibilitatea de a îți activa notificările și alarmele pentru senzorii care detectează sunetele și mișcările.

Locurile potrivite în care să montezi camerele de supraveghere video

Atunci când intenționezi să folosești un sistem de supraveghere video, este important să alegi și locul ideal în care să plasezi camerele de supraveghere, astfel încât toată locuința ta să fie protejat. Unul dintre cele mai importante aspecte de care va trebui să ți cont este faptul că este necesar să montezi camerele de supraveghere astfel încât acestea să acopere toate căile de acces către locuința ta și spre interiorul acesteia. Astfel, o camera plasată la ușa de acces este strict necesară în contextul protecției casei tale. 

Un alt aspect pe care vă trebui să îl iei în considerare este prevenirea și descurajarea infractorilor. Astfel, o cameră de supraveghere video plasată la vedere, care să inducă ideea de protecție a locuinței este un element important. De asemenea, poziționarea acestora la o înălțime mai mare, sau într-un loc mai puțin accesibil este un factor principal, astfel încât infractorii să nu poată acoperi sau distruge camera video, în scopul distrugerii de probe.

Acum că știi care sunt avantajele sistemelor de supraveghere video, trebuie să te informezi cu privire la criteriile în funcție de care să alegi cea mai bună variantă pentru tine și casa ta. Tipul de camere, tehnologia acestora, funcția de vizibilitate pe timp de noapte – sunt doar câteva aspect importante de care trebuie să ții cont atunci când faci o alegere în acest sens.