Tipuri de performance marketing și avantajele acestora

Performance marketing revoluționează promovarea unei afaceri, prin garantarea succesului, cu rezultate măsurabile. De aceea, tot mai mulți antreprenori înțeleg că acesta este singurul mod prin care se pot remarca într-un mediu de afaceri competitiv. În acest mod, se asigură că plătesc doar rezultatele obținute.

Performance marketing revoluționează promovarea unei afaceri, prin garantarea succesului, cu rezultate măsurabile. De aceea, tot mai mulți antreprenori înțeleg că acesta este singurul mod prin care se pot remarca într-un mediu de afaceri competitiv. În acest mod, se asigură că plătesc doar rezultatele obținute.

În funcție de obiectivele afacerii tale, poți utiliza diferite tipuri de marketing performance, precum cele prezentate în continuarea acestui articol.

Marketingul afiliat

Marketing afiliat este o componentă cheie dintr-o strategie de marketing performance, întrucât permite măsurarea și optimizarea rezultatelor în funcție de performanță. Acesta presupune utilizarea afiliaților pentru a promova produsele sau serviciile unei companii, cu plata pe acțiunile generate.

Astfel, dacă se urmărește conducerea utilizatorilor către un site, se vor plăti numărul de accesări. Afiliații pot fi persoane cunoscute în social media sau posesorii de bloguri, ce direcționează utilizatorii către site-ul comerciantului.

Indicatorii de performanță pentru acest tip de performance marketing sunt costul per acțiune sau costul per mia de afișări, acesta din urmă referindu-se la plata pentru o mie de acțiuni efectuate. Astfel, marketingul afiliat este util pentru a crește vizibilitatea de brand sau conversiile și poate fi utilizat ca o extindere a canalului de marketing, pentru a ajunge la o audiență mai largă.

Native advertising

Native advertising este o unealtă importantă de performance marketing, prin care poți include reclame subtile în conținut de calitate, cu un impact pozitiv asupra utilizatorilor. Secretul publicității native constă în crearea unui conținut de calitate, care să fie relevant pentru utilizator.

Alege Magnetif agenție SEO, pentru a te asigura că integrezi eficient publicitatea plătită în texte sau materiale video și audio, astfel încât să fie acceptată mai ușor de public. Aceasta poate fi inclusă în conținutul articolelor informative, reclamele afișate în motoarele de căutare sau pe diferite site-uri de e-commerce.

Social media marketing

Acest tip de performance marketing folosește rețelele de socializare și permite crearea unei legături între un brand și publicul țintă. Cu ajutorul unei agenții de marketing, vei putea interacționa cu clienții tăi, prin intermediul unui conținut de calitate.

Utilizează imagini, videoclipuri și texte atractive, prin care să îți poți promova produsele și serviciile. Dat fiind numărul mare al utilizatori de social media din România, campaniile de promovare de acest tip facilitează adresarea către o audiență mult mai mare. 

SEO

Fără servicii SEO poate fi imposibil să îți menții site-ul în topul căutărilor. O bună optimizare pentru motoarele de căutare este necesară atât pentru a crește traficul organic, cât și pentru a atinge obiectivele unei campanii de promovare Google Ads.

Reclamele inteligente se setează în urma unei analize SEO, prin analizarea segmentului de activitate și a competiției. De asemenea, crearea lor se realizează în funcție de anumite cuvinte cheie, care sunt relevante pentru afacerea ta.

În plus, prin analizarea indicatorilor de performanță, poți monitoriza constant eficiența unei campanii, astfel încât să o poți optimiza, dacă este necesar.

Așadar, performance marketing este aliatul afacerilor online de succes, care poate avea un impact semnificativ asupra vizibilității unui brand. Profită de multiplele lui avantaje și contribuie la creșterea eficientă a afacerii tale, în timp ce obții cel mai bun ROI.