Vrei sa stii cum sa alegi corpuri de iluminat de exterior? Iata cateva sfaturi utile!

Corpuri de iluminat
Corpuri de iluminat eOrion

Atunci cand vrei sa pui in valoare cat mai mult spatiul de locuit sau curtea casei tale, intunericul noptii poate fi in avantajul tau. Chiar daca nu este vorba despre o competitie intre vecini, cu siguranta iti va “creste inima” cand toata lumea va lauda curtea ta impresionant luminata sau cand locatarii blocului vor lauda iluminatul care le ofera mai multa siguranta la intrarea in scara.

Corpurile de iluminat pot avea, pe langa utilitatea lor, si scop decorativ, iti pot influenta starea de spirit si pot schimba radical atmosfera spatiului in care sunt instalate. Totodata, este binecunoscut faptul ca lipsa iluminatului iti poate afecta vederea, in timp ce o buna iluminare ajuta si stimuleaza memoria si creste gradul de siguranta al casei tale.

Daca te-ai hotarat sa creezi o atmosfera de vis in gradina, pe alee sau pe terasa, este bine sa stii ca, vizitand magazinul online eOrion.ro, vei gasi o gama larga de corpuri de iluminat decorative, pentru iluminat tehnic, office sau comerciale, cat si alte materiale electrice sau automatizari pentru iluminat. Acesta este locul ideal in care iti poti explora creativitatea, prin instalarea de corpuri de iluminat, si astfel sa transmiti emotia si pasiunea.

Pentru a te decide asupra modelelor de corpuri de iluminat, este bine sa tii cont de caracteristicile acestora:

Tipul de lumina pe care il ofera. De cele mai multe ori, lumina calda, respectiv cea in nuanta galbuie, este mult mai placuta ochilor si mai putin obositoare. Totodata, aceasta creeaza o atmosfera mai prietenoasa si iti va transforma plimbarea de seara prin gradina discret iluminata intr-un moment memorabil. Atunci cand este necesar sa iluminezi un spatiu mare sau vizibilitatea sa fie ridicata, precum un teren de tenis, poti opta pentru proiectoarele profesionale cu LED sau reflectoare cu putere mare, cum sunt cele de la EMOS sau OMS.

Intensitatea iluminarii. Este bine sa stii ca lampile cu LED iti permit reglarea intensitatii luminii in functie de necesitatile si preferintele tale. Totodata, acestea au mai multe avantaje:

  • poti beneficia de lumina alba si placuta;
  • sunt eficiente energetic si te ajuta sa economisesti resurse;
  • iti asigura o calitate superioara a luminii, fara timp de incalzire a lampii.

Iluminare uniform distribuita sau generala. In functie de spatiu sau dorinta de a accentua detaliile arhitecturale, spre exemplu o statueta sau un arbore preferat, poti utiliza aplicele, lampile sau alte corpuri de iluminat. Daca vrei sa asiguri distribuirea uniforma a luminii, poti utilza spoturi luminoase grupate sau corpuri de iluminat de dimensiuni mai mari.

Numarul surselor de lumina. Nu este necesar sa utilizezi in exces corpuri de iluminat pentru crearea unei atmosfere placute. Este suficient sa amplasezi 3 stalpi de iluminat in gradina sau pe langa alee. Daca totusi ai nevoie de mai multe surse de lumina, poti opta pentru un model de stalp Verona, pe care il gasesti la eOrion. Stalpul Verona este un corp de iluminat clasic, cu patina de cupru si aspect vintage, care creeaza o atmosfera romantica specifica orasului Verona, celebru pentru dragostea dintre Romeo si Julieta. Cele trei brate sunt de ajuns pentru ca lumina sa ajunga in toate colturile spatiului.

In functie de orientare. Pentru ca in exterior pot exista detalii pe care le doresti evidentiate, poti achizitiona stalpisori sau miniproiectoare orientabile. Exista o sumedenie de modele de la producatori cunoscuti precum Schneider Electric, Ideal Lux sau Redo.

Specificul spatiului. Nu uita ca nu orice fel de corpuri de iluminat se potriveste tuturor spatiilor. Spre exemplu, o solutie inteligenta pentru veranda ar fi instalarea aplicelor de exterior. Acestea pot fi instalate discret si intra in categoria smart lightning, pentru ca sunt dotate cu senzori de detectie a miscarii, ceea ce te va ajuta sa economisesti bani si energie, in special daca esti fan green energy!

Totodata, aceste modele iti permit sa reglezi intensitatea luminii, precum si tranzitia de la iluminatul stralucitor la o lumina calda si confortabila, pentru momentele petrecute in exterior.