Ziua bună se începe cu o ceașcă de cafea

Ziua bună se începe cu o ceașcă de cafea

Dimineți perfecte cu o cafea bună

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Majoritatea oamenilor își încep dimineața alături de o cafea bună. Puțini sunt oamenii care nu beau deloc cafea, însă cu toate acestea recunosc că mirosul proaspăt de cafea îi cucerește și pe ei.

Cafeaua având mirosul proaspăt, intens și plăcut se regăsește acum și în produsele cosmetice. Cu toții știm că pe vremuri zațul de cafea era folosit ca și exfoliant de corp. Fiind o metodă ieftină și bună pentru a îndepărta celulele moarte, femeile mai folosesc și în ziua de azi această metodă pentru a avea pielea fină și catifelată.

Cafeaua este o băutură declioasă, cu multe beneficii, dacă este consumată cu moderație. Iată câteva motive pentru care oamenii beau cafea zilnic:

 – cafeaua unește oamenii

Nu contează cum și unde se bea o ceașă de cafea, este dovedit faptul că, cafeaua unește oamenii și stimulează socializarea. Multe prietenii frumoase s-au legat datorită cafelei.

– numeroase beneficii

De-a lungul timpului foarte multă lume s-a întrebat dacă să bea cafea sau să renunțe la ea? Ei bine, după lungi studii specialiștii au ajuns la concluzia că, cafeaua poate fi medicament pentru unii, însă otravă pentru alții.

Cafeaua care provine din semințele sau boabele extrase din fructele arborelui de cafea au numeroase beneficii asupra sănătății:

   – sunt o sursă importană de antioxidanți și nutrienți

   – este un bun remediu pentru bolile cardiovasculare

  – poate reduce riscul de boli neurologice

Cafeaua devine nocivă pentru organism atunci când este consumată în exces. Totodată, medicii recomandă ca persoanele care știu că suferă de anumite boli, cum ar fi cea de inimă, cel mai indicat pentru sănătatea lor este să nu bea cafea.

– oferă energie

Cea mai bună metodă de a-ți începe ziua în forță este să bei o ceașcă de cafea. Datorită faptului că, cafeaua oferă energie, cel mai indicat este să fie băută în prima parte a zilei, pentru a nu afecta calitatea somnului.

– este o băutură delicioasă

Cafeaua are un gust intens și aromat dacă este preparată corect. Gustul cafelei este influențat de mai mulți factori, cum ar fi apa folosită, aparatul folosit, modul de preparare, temperatura la care se prepară etc.

Dacă bei cafea, îți dau un sfat, încearcă să folosești apă plată pentru prepararea cafelei, vei observa diferența imediat. Apa de la robinet este plină de calcar. Dacă ții morțiș să folosești apă de la robinet, încearcă macar să folosești un filtru de apă.

Cea mai comună greseală pe care o fac unii oameni este faptul că își cumpără un espressor de cafea bun, însă nu mai acordă atenție cafelei folosite. Până la urmă, degeaba ai investit bani într-un espressor de calitate, dacă folosești o cafea mai puțin plăcută, ieftină, de la branduri necunoscute.

Care este cea mai bună cafea?

Se pare că românii preferă să cumpere cafea de la branduri cunoscute, cum ar fi Cafea Filicori, Cafea Illy, Cafea Musetti, Cafea Jacobs sau Cafea Lavazza.

Pentru a descoperi care este preferata ta, este foarte important să încerci mai multe sortimente de cafea.

Spre exemplu, eu prefer capsulele illy Iperespresso Monoarabica Guatemala. Combinația de ciocolată, caramel, miere și citrice oferă o explozie de gust și savoare.

Consider că, cafeaua capsule se prepară cel mai ușor dacă ai un espressor bun.

cafeaua capsule

În schimb, soția mea preferă clasica cafea macinată Jacobs Kronung. După cum se și zice, gusturile nu se discută.

În fiecare dimineață își prepară cafea la ibric.

cafea la ibric

De unde cumpărăm cafea online?

În ultimii ani, îmi cumpăr cafea doar de la magazine online de specialitate. La Webcoffee.ro găsesc numeroase sortimente de cafea, la prețuri accesibile.

Ce îmi place la acest magazin online este faptul că mereu au promoții. Site-ul este ușor și simplu de navigat, comenzile se pot plasa în mod obișnuit sau telefonic, la numerele 0726 788 555 / 0729 037 973. 

De la ei mi-am cumpărat și primul espressor de cafea. Trebuie să recunosc, m-am simțit copleșit când am văzut gama variată de espressoare și sincer să fiu nu am știu ce să aleg, așa că am trimis un e-mail la adresa office@webcoffee.ro și le-am cerut o recomandare.

Principalele calitați care îi recomandă sunt profesionalismul și promptitudinea. Răspund într-un mod plăcut la orice întrebare am avut, am simțit că am comunicat cu un prieten.