5 aspecte de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi un kit de supraveghere video

kit_supraveghere_video

Kiturile de supraveghere video sunt compuse din camere, DVR, hard-disk, sursa/alimentator, cabluri si conectori. Acestea pot fi utilizate atat pentru monitorizarea casei sau apartamentului, cat si a sediului afacerii tale si pot avea configuratii diferite, in functie de domeniul sau locatia in care vor fi intrebuintate.

In functie de nevoile tale, poti cumpara un kit de supraveghere video deja configurat sau iti poti asambla singur unul. Daca nu ai cunostinte de specialitate in acest domeniu, poate fi destul de dificil sa alegi produsul, specificatiile si configuratia care se potrivesc situatiei tale. Mai jos, vei descoperi care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont in momentul in care achizitionezi un kit de supraveghere video:

1. Numarul de camere si canale

Daca vrei sa cumperi un kit supraveghere video, este recomandat sa stii cu exactitate pentru ce obiectiv il vei utiliza. Apoi, trebuie sa stabilesti de cate camere ai nevoie, in functie de numarul de incaperi care trebuie supravegheate, de numarul de unghiuri din care vrei sa surprinzi imaginile etc. DVR-ul pentru care optezi trebuie sa aiba un numar de canale egal cu numarul de camere pe care vrei sa le montezi sau chiar mai mare, in caz ca vrei sa amplasezi mai multe camere pe viitor. Astfel, poti alege intre un DVR cu 4, 8, 16 sau chiar 32 de canale.

2. Capacitatea hard-disk-ului

DVR-urile nu au memorie interna, iar daca vrei ca imaginile surprinse de kiturile de supraveghere sa fie pastrate, trebuie sa cumperi un hard-disk. In clipa in care capacitatea de stocare a hard-disk-ului ajunge la limita, DVR-ul inregistreaza imaginile noi peste cele vechi. Din acest motiv, iti recomandam sa optezi pentru un hard-disk cu o capacitate cat mai mare, pentru a te asigura ca nu pierzi niciun detaliu important.

3. Calitatea imaginii

In functie de scopul pentru care ai nevoie de un kit de supraveghere video, poti alege unul cu o rezolutie mica (600×480 pixeli), medie (1-2 megapixeli) sau mare (peste 3 megapixeli). In plus, trebuie sa te asiguri ca DVR-ul si camerele au o rezolutie apropiata ca valoare. In functie de optiunea ta, imaginile pe care ti le furnizeaza camerele pot fi HD sau Full HD.

4. Conectivitate pe mobil

Pe langa faptul ca se conecteaza la DVR, multe camere de supraveghere se pot conecta si la internet, prin wireless. Aceasta optiune iti permite sa accesezi imaginile cu ajutorul smartphone-ului, al tabletei sau al calculatorului (laptop-ului). In acest mod, vei avea acces de oriunde din lume la imaginile filmate de kitul de supraveghere video.

5. Vizualizare nocturna cu infrarosu

LED-urile cu infrarosu cu care sunt dotate anumite camere de supraveghere permit inregistrarea de imagini de calitate inclusiv pe timpul noptii. Daca acest aspect este important pentru tine si specificul business-ului tau, tine cont de acest lucru si achizitioneaza un kit de supraveghere video cu IR. Distanta pana la care o camera poate inregistra imagini in conditii de intuneric total variaza de la model la model, cele mai multe putand capta imagini pana la 60 de metri, insa exista si kituri de supraveghere care pot capta imagini pana la 120 de metri.

De asemenea, un alt aspect de care ar trebui sa tii cont il reprezinta compatibilitatea dintre DVR si camerele de supraveghere. Acestea sunt compatibile doar daca folosesc aceeasi tehnologie: CVBS (analog), AHD (analog HD – USMART), HDCVI sau TVI. Seku.ro, magazin online de sisteme de supraveghere si alte dispozitive de monitorizare, iti pune la dispozitie o gama variata de kituri de supraveghere video din care poti alege optiunea potrivita pentru tine. De asemenea, beneficiezi de sfaturile specialistilor, de preturi corecte si de produse de calitate, de la cele mai cunoscute branduri la nivel international.

rca-ieftin.ro