Alternative ideale pentru casa

V-ati saturat sa cheltuiti o gramada de bani pe instalatiile electrice din casa, din cauza calitatii proaste pe care o au? V-ati gandit vreodata la faptul ca nu cunoasteti prea multe informatii despre acestea, iar asta va poate costa siguranta locuintei dumneavoastra, sau chiar viata? Noi va venim in ajutor cu o gama variata de prize Schneider, prize pentru TV, prize pentru internet, rame cu module, intrerupatoare si multe alte produse care au un raport pret/calitate excelent si, pe langa faptul ca sunt practice, va pot infrumuseta locuinta. Desigur, daca doriti sa va imbunatatiti locuinta din toate punctele de vedere in privinta instalatiilor electrice si sa faceti si economie in acelasi timp, va recomandam sa sa schimbati lustra banala cu o plafoniera LED, care are un design elegant si da impresia de mai mult spatiu in orice incapere.

Multi dintre noi nu sunt constienti ca cele mai multe incendii sunt provocate de instalatia electrica slaba calitativ, de contactele electrice imperfecte, de cabluri neizolate corespunzator, de lipsa intretinerii echipamentelor casnice, de faptul ca lasam aparatura electronica in prize si de suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea simultana a consumatorilor din casa care se datoreaza nefunctionalitatii optime a accesoriilor de tip priza. Este esential sa ne documentam mai bine asupra acestor aspecte, sa cautam produse cat mai de calitate si ca acestea sa fie montate doar de catre specialisti in domeniu.

In primul rand, tebuie sa cumparam doar prize care au impamantare daca locuinta noastra are circuite electrice cu impamantare. Aceasta ne protejaza in primul rand impotriva atingerilor periculoase si asupra altor supratensiuni sau descarcari electrice atmosferice. De asemenea, daca avem copii, ar trebui sa cumparam prize care au protectie pentru acestia. Alt aspect la care este important sa fim atenti este ca nu trebuie sa depasim amperajul suportat de prize, si anume 6A sau 16A, deoarece le putem distruge sau chiar pot exista evenimente mai neplacute.

In ultima vreme a inceput sa fie la moda design-ul interior cat mai minimalist, elegant, economic si cat mai eco-friendly. Un bun exemplu de schimbare majora in locuinta noastra, asa cum am mentionat mai sus, este inlocuirea corpurilor clasice de iluminat cu plafoniere LED. Acestea pot aduce o multime de avantaje in vietile noastre. Becurile LED pot consuma cu pana la 80% mai putin decat becurile incandescente, becurile fluorescente si neoanele pe gaz. Acestea produc o lumina similara cu cea naturala, ajutandu-ne ochii sa fie mereu relaxati, se aprind instant, au o durata mult mai mare de viata decat celelalte tipuri de becuri, nu se supraincalzesc datorita puterii mici pe care o necesita, iar intensitatea luminoasa ramane constanta pe toata durata vietii lor. Un alt aspect pe care putini il stiu despre becurile LED este acela ca nu contin substante toxice cum ar fi plumbul si mercurul si nici nu emit radiatii ultraviolete care sunt foarte daunatoare pentru ochii nostri. Datorita dimensiunilor mici, becurile LED au o rezistenta mult mai mare la socuri, iar in lipsa unui filament, asa cum intalnim la becurile normale, acestea nu se sparg din cauza unui soc sau a unor scurgeri de lichide.