Apeleaza la coroane dentare CEREC 3D CAD/CAM, gata intr-o ora!

coroane dentare

Restaurarea unei coroane dentare in urma deteriorarii dintelui sau montarea uneia noi in urma inserarii unui implant se poate realiza fie prin intermediul tehnicianului, fie prin sistemul de ultima generatie CEREC 3D CAD/CAM. In cazul in care iti doresti o interventie rapida si eficienta, este recomandata cea de-a doua varianta.

De ce? Pentru ca aceasta tehnologie ultraperformanta poate fi utilizata chiar in timp ce te afli pe scaunul medicului stomatolog, este avantajoasa de ambele parti si asigura rezultate precise, folosind ceramica de inalta rezistenta si durabilitate pentru a realiza coroane dentare cu aspect natural. Totul, intr-o singura ora!

Astfel, in timp ce tehnicianul dentar are posibilitatea de a realiza doar coroane dentare metalo-ceramice (pentru dintii din fata, pentru cei din spate sau laterali, precum si pentru acoperirea implanturilor dentare) si coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu (indicate in special pacientilor cu alergie la metale), sistemul CEREC 3D CAD/CAM iti ofera coroane integral ceramice care sunt aproape imposibil de diferentiat de un dinte real.

In plus, pe langa rezultatele ireprosabile din punct de vedere estetic, functionalitatea asigurata de sistemul CEREC 3D CAD/CAM este de 100%, intrucat tehnologia computerizata indeparteaza riscul erorii umane in executarea si montarea unei coroane dentare realizate prin acest sistem. Iar daca tot am amintit de riscuri, trebuie mentionat faptul aceasta tehnologie elimina totodata posibilele complicatii ulterioare, prin restaurari bicocompatibile ce nu vor fi respinse de organism si nu vor declansa inflamatii gingivale.

Comparativ cu coroanele dentare traditionale, restaurarile efectuate prin intermediul sistemului CEREC te ajuta sa economisesti timp, fiind nevoie de o singura vizita la medicul stomatolog pentru procedura propriu-zisa. Pe scurt, etapele unei astfel de restaurari computerizate sunt urmatoarele:
– amprentarea exacta a dintelui sau a locului care urmeaza sa fie tratat, cu ajutorul unei camere intra-orale;
– transmiterea amprentei catre aparatul de frezare;
– realizarea coroanei dentare dintr-un cub de ceramica;
– aplicarea coroanei in cavitatea bucala a pacientului.

Toate aceste etape se desfasoara in aceeasi zi. Daca doresti, poti observa cum, intr-un timp foarte scurt, coroana este realizata chiar sub ochii tai sau te poti relaxa in sala de asteptare. In caz de nevoie, medicul coace si glazureaza coroana pentru a-i ajusta transparenta si a se asigura ca lucrarea finala se va potrivi perfect cu restul danturii tale.

In concluzie, iata care sunt motivele pentru care sa apelezi la coroane dentare CEREC 3D CAD/CAM:
– reducerea semnificativa a timpului de asteptare;
– reluarea activitatilor zilnice imediat dupa interventie;
– rezultate precise, fara a fi nevoie de ajustari ulterioare;
– rezultate deosebite din punct de vedere estetic si functional;
– eliminarea reactiilor alergice sau a altor riscuri;
– economisirea resurselor pretioase pentru tine (bani, timp, energie).

Asadar, indiferent ca ai nevoie de acoperirea unui dinte afectat sau a unui implant, alege varianta cea mai avantajoasa pentru tine din toate punctele de vedere! Coroanele dentare realizate prin sistemul CEREC sunt mult mai practice si eficiente, la un pret mult mai avantajos decat coroanele traditionale.