Camerele de termoviziune Fluke TiS10, unele dintre cele mai utile instrumente de masura

Camerele de termoviziune sunt instrumente de masura din ce in ce mai apreciate in ultimii ani, datorita aplicatiilor lor in diverse domenii, de la inspectia termica a cladirilor si mentenanta predictiva la paza si securitate si chiar aplicatii militare. Scopul unei astfel de camere, dispozitiv electronic hipersensibil la caldura, este sa inregistreze diferenta de temperatura la sol si sa afiseze o harta a intensitatii radiatiei (miscarea caldurii) pe un domeniu din spectrul electromagnetic.

Camera de termoviziune Fluke TiS10 este unul dintre cele mai populare instrumente de masura de pe piata in acest moment, datorita specificatiilor sale tehnice si a functiilor avansate. Aceasta permite o focalizare fixa si furnizeaza imagini de calitate, cu o rezolutie de 80 x 60 (4.800 de pixeli). Camera este dotata cu un display de 3,5 inci, o camera digitala de 5 megapixeli si permite stocarea a mii de imagini, gratie memoriei interne de 4 GB si a cardului microSD optional de 4 GB.

Aceste instrumente de masura fac parte din seria Fluke Performance, o denumire care spune totul despre caracteristicile lor tehnice. Camerele sunt rezistente la caderea de la maximum 2 metri, ofera posibilitatea de reglare a datei si timpului si realizeaza masuratori radiometrice care permit analizarea detaliata a temperaturii.

Poate cel mai important aspect privind aceste camere de termoviziune este, insa, ca sunt compatibile cu aplicatia Fluke Connect. Prin intermediul acesteia, Fluke TiS10 poate transmite wireless datele de masurare si permite utilizatorilor sa trimita e-mail-uri si sa partajeze imagini in timp real. Astfel, productivitatea este una crescuta, intrucat datele pot fi trimise direct de pe teren catre colegii din laborator sau aflati in orice alt loc.

Aceste camere performante, de la unul dintre cele mai cunoscute branduri americane din domeniul tehnic, se regasesc si in oferta companiei Ronexprim, lider pe piata romaneasca de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica.

Daca decizi sa achizitionezi aceste instrumente de masura de la Ronexprim, vei primi, pe langa camera propriu-zisa, si urmatoarele: un incarcator pentru alimentare electrica dotat cu adaptoare principale pentru incarcarea bateriilor, o baterie litiu-ion, o geanta de transport moale, o declaratie referitoare la calibrarea in fabrica, un ghid de initiere rapida, precum si o fisa de siguranta.

Fisa tehnica a instrumentelor de masura Fluke TiS10

– interval masurare temperatura: intre -20 si +250 de grade Celsius;

– acuratete masurare temperatura: +/- 2% sau +/- 2 grade Celsius;

– camp vizual: 35,7 grade orizontal si 26,8 grade vertical;

– rezolutie tridimensionala: 7,8 mrad;

– sensibilitate termica (NETD): sub 0,15 grade Celsius, la +30 de grade Celsius;

– clasa etanseitate: IP54;

– dimensiuni exterioare: 267 x 101 x 145 mm;

– greutate cu baterie: 720 g;

– rezolutie optica: 128:1.

Pe langa camerele de termoviziune Fluke TiS10, la Ronexprim gasesti numeroase alte instrumente de masura similare, de la acelasi producator american. Astfel, seria Performance include 9 modele, seria Professional – 7 modele, seria Mounted – 3 modele si seria Expert – 4 modele.