Când nu le este frică celor mici de stomatolog?

Adeseori, copiilor le este frică de stomatolog. Sunt timorați în fața aparaturii care li se pare extraterestră, cred că durerea de dinainte, dată de afecțiunea stomatologică, se va adânci în momentul intervenției sau își închipuie că medicul îi va răni. În absența unei înțelegeri depline a fricii celor mici și a unei gestionări profesioniste a acestei situații, reticența copiilor față de stomatolog va rămâne vreme îndelungată. Stomatologie Craiova crede-n experiențe cât mai ușoare și mai plăcute pentru cei mici când merg la stomatolog, motiv pentru care întregul personal medical este instruit să-i primească și să-i îngrijească pe copii.

Despre stomatologie Craiova, medicul Ramona Ghiță crede, prin intermediul cabinetului din Craiova, Bulevardul Dacia, numărul 153, bloc 25, scara 1, apartamentul 2, că este un loc potrivit pentru cei mici. Lucru de care vă puteți convinge cu ușurință, dacă-i treceți pragul. Orice problemă stomatologică minoră poate avea repercusiuni felurite în cazul copiilor. Fie că este vorba de carii sau de creșterea greșită a dinților, tratarea acestor afecțiuni le va ușura atât adolescența, cât și viața de adulți.

Ce facem cu frica atunci când copilul o resimte prin toții porii și, totuși, trebuie să ajungem la dentist? Căutăm un loc în care celor mici să li se arate stomatologia ca pe un joc. Aparatura sofisticată, amorțeala locului și a obrazului prin intermediul ușoarei anestezii, zgomotele ciudate și amuzante, sunt cârlige cu care atenția copiilor poate fi deturnată de la durere. Când totul este prezentat precum un joc, inspirat de cele video, mulți copii se relaxează, devin curioși, jucători la rândul lor. Timpul trece, intervenția se sfârșește cu rezultate optime, iar copilul scapă de durere, putându-se întoarce la buna dispoziție și la jocurile lui.

Investim în stomatologia pediatrică pentru că am fost, la rândul nostru, speriați de dentist, apoi ne-am îndrăgostit de această ramură a medicinei. Schimbând pentru noi înșine teama în evoluție profesională și personală, vrem să-l ajutăm și pe copilul dumneavoastră să scape de durere și să nu-i mai fie frică. Teama este și va rămâne întotdeauna o piedică, mai ales când vine vorba de propria sănătate. Vă așteptăm pentru a transforma mersul la dentist într-o joacă interesantă care, pe deasupra, te scapă și de durere!