Care sunt cele mai cunoscute soiuri de seminte cannabis?

Seminte cannabis

Cannabisul este o planta dioica, unisexuata, acest lucru insemnand ca florile mascule si cele femele se afla pe plante diferite (indivizi separati). Plantele de cannabis femele sunt cultivate in medii speciale, separat de plantele mascul, pentru a produce cannabis-ul recreational.

Pentru a se reproduce, floarea plantei femela trebuie polenizata de catre o planta mascul, dupa care planta femela va produce seminte de cannabis. Cu toate acestea, in anumite conditii speciale, anumite plante pot produce atat flori femele cat si masculi, fenomen botanic cunoscut sub numele de hermafroditism. In aceste conditii, florile mascul produc polen si polenizeaza florile femele de pe aceeasi planta, care produc semintele cannabis.

Odata ce semintele ating un anumit grad de maturitate, planta incepe sa moara, iar semintele fie cad pe solul din care a crescut planta-mama, germineaza si se dezvolta intr-o noua planta, fie sunt culese pentru a fi procesate in ulei de cannabis, produse alimentare sau pentru a fi comercializate sub forma de suveniruri.

Iata care sunt principalele tipuri de seminte cannabis:

1) Seminte de cannabis feminizate

In functie de sex, planta de cannabis poate fi de 3 tipuri: mascul, femela sau hermafrodita. Semintele de cannabis feminizate sunt preferate de catre colectionari si botanisti, datorita potentei acestora, fiind modificate genetic pentru a produce plante femele in 95% din cazuri. Acesta este un mare avantaj deoarece doar plantele feminine de cannabis infloresc. Semintele feminizate sunt create altoind doua plante femele, atat “€œouale” cat si polenul provenind din punct de vedere genetic din plante feminizate.

2) Seminte de cannabis standard

Unul din cele mai populare tipuri de seminte cannabis, semintele standard au nevoie de un ciclu de lumina specific pentru a inflori. Sexul dominant al semintelor standard este dificil de prevazut, insa de obicei, plantele care provin din semintele de cannabis standard sunt, de obicei, 50% masculi si 50% femele. Insa, in conditii ideale de cultivare, sunt sanse mai mari sa se dezvolte plante femele din acestea.

3) Seminte cannabis Autoflower

Semintele cannabis Autoflower provin din soiul Cannabis Ruderalis, acesta provenind din sudul Siberiei, insa acestea pot fi plantate aproape oriunde, inflorind dupa 7-10 saptamani. Plantele din soiul Autoflower au nevoie de un anumit ciclu de lumina/intuneric pentru a inflori. Botanistii altoiesc semintele autoflower cu soiuri Indica sau Sativa mai puternice, hibridul fiind o planta usor de crescut, dar cu un continut mai mare de CBD.

Semintele de cannabis autoflower au o concentratie mare de CBD, un canabinoid cu efecte anti-psihotice si proprietati curative, regasit in uleiul de canabis.

Care este statutul legal al semintelor de cannabis in Romania?

Semintele de cannabis sunt comercializate in Romania doar sub forma de suveniruri pentru colectionari sau pentru pasionatii de botanica, deoarece fumatul si cultivatul marijuanei si oricarui tip de canabis sunt ilegale in Romania, acestea fiind considerate infractiuni si pedepsite conform legii 143/2000.

*Acest articol are scop pur informativ. Nu sustinem, incurajam sau promovam in vreun fel consumul sau traficul de substante ilegale.

rca-ieftin.ro