Casa – cel mai frumos cadou!

credite imobiliare

De obicei, cadourile de Craciun sunt modul nostru de a le arata celor dragi cat de mult inseamna pentru noi. Insa, uneori, mai trebuie sa ne gadim si la propria persoana si sa ne facem singuri un cadou. Anul acesta mi-am propus sa fac si eu asta si sa imi cumpar prima mea, noua, la cheie. Desi stiu cat de greu este sa iei un credit imobiliar, am ajuns la un statut in care imi permit singur, cu salariul meu, sa platesc o rata lunara. Insa, pentru a afla care sunt cele mai bune credite imobiliare, am ales platforma Vreaucredit.ro de unde pot sa aleg, in functie de suma dorita, tipul de rate si durata creditului. 

Fara sa dau numele bancii, am gasit cea mai buna oferta pe Vreaucreadit.ro pentru un credit in valoare de 75.000 euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara este de 426 lei, iar dobanda nu depaseste 5,51%. Nu am stat pe ganduri si am mers indata la banca al carui nume nu il voi dezvalui, pentru a-mi lua creditul. Nu ma asteptam sa primesc atatea informatii legate de credite imobiliare pe aceasta platforma, insa norocul de Craciun mi-a suras. Pentru a obtine un credit imobiliar, solicitantul trebuie sa prezinte in primul rand documentele care atesta veniturile obtinute. De obicei, in cazul salariatilor, acestea sunt:

-Adeverinta de venit; 

-Copie dupa contractul de munca sau dupa cartea de munca;

 -Copie dupa fisa fiscala;

-Copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul);

-Declaratie la notar cu privire la faptul ca solicitantul (si sotia, unde este cazul) nu are nicio locuinta in proprietate, partial sau integral, si nu are in derulare un alt credit ipotecar; 

-Persoanele care obtin venituri din chirii, dividende si activitati independente trebuie sa prezinte documentele specifice care dovedesc obtinerea acestor venituri;

Pe langa documentele care atesta veniturile, sunt necesare si actele cu privire la imobilul achizitionat: 

-precontract de vanzare-cumparare sau precontract de constructie incheiat cu o firma specializata;

-actul de proprietate asupra imobilului/terenului pe care urmeaza sa se construiasca;

-extrase din documentatia cadastrala. 

Avantajele de a avea propria casa la cheie sunt multiple. Iata cateva:

-Noile locuinte dispun de multe elemente de design pe care stilul de viata din ziua de azi le cere: luminozitate, debara, sala de mese, bai spatioase etc.

-Nu vei avea mult de lucru in ceea ce priveste intretinerea noii case – un avantaj financiar imens. Cu tevi si conducte noi, sisteme de incalzire, nu ar mai trebui sa ai probleme pentru cativa ani.

Casele construite recent, realizate din materiale de constructie noi, au, de obicei, un consum redus de energie, ceea ce inseamna ca nu vei avea mult de platit in viitor. Noile case sunt, de obicei, echipate cu dotari de ultima tehnologie – sisteme de alarma, internet etc – care te vor scuti de bani sau gauri in pereti.

Chiar daca vorbim despre un credit in banca pe o perioade de 30 de ani, mandria de a fi proprietar nu se poate masura in bani sau timp. Vreaucredit.ro este platforma care te ajuta sa iti faci acest cadou!