Informații utile despre ceea ce trebuie să faceți înainte de a cumpăra o mașină

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini, multe persoane optează pentru mașini europene second-hand.

Cumpărarea unei mașini este întotdeauna o loterie, dar puteți evita multe probleme inspectând-o cu atenție înainte de a o cumpăra. Efectuarea unei întâlniri cu vânzătorul trebuie să aibă loc ziua și nu în parcare, aglomerată cu mașini și într-o zonă deschisă.

Ce să aveți pentru a inspecta mașina:

-lanternă mică;

-un magnet care va ajuta la identificarea locurilor unde s-a aplicat un strat de chit;

– o oglindă;

-diverse șurubelnițe și chei.

Va fi bine să luați cu dvs. o persoană care înțelege problemele tehnice. Atunci când se inspectează o mașină, este important să se țină cont de trei aspecte principale:

– verificarea actelor mașinii;

-Examinare externă;

-Verificarea motorului și mecanismelor.

Cum se verifică documentele

Fișa tehnică este primul lucru căruia trebuie să-i acordați atenție înainte de cumpărare. Din acest document puteți afla următoarele informații:

-anul fabricației mașinii;

-data înregistrării;

-numărul caroseriei: trebuie să verificați numerele sub capotă și sub scaunul pasagerului.

Verificarea codului VIN face posibilă urmărirea tuturor acțiunilor desfășurate cu mașina, a accidentelor pe care le-a avut și dacă a fost furată. Codul VIN este format din 17 caractere și se aplică în aceste locuri:

-pe parbriz;

-pe motor, sub capotă;

-pe portiera șoferului;

-sub podeaua de lângă portiera șoferului.

Dacă proprietarul are o carte de service, atunci este posibil să verificați istoricul mașinii, să aflați cât de des a avut parte de service și câți proprietari a avut.

Inspecție vizuală

Pentru inspecția exterioară, mașina trebuie să fie curată, fără murdărie și praf. Dacă stați lângă far, puteți evalua starea părții laterale a mașinii, observa lovituri, zgârieturi și alte defecte.

Defectele sunt adesea ascunse sub autocolante și accesorii suplimentare. Când inspectați mașină pe vreme însorită, observați mai ușor problemele acesteia. Ușile, capota și capacul portbagajului trebuie să se închidă ușor și fără zgomot.

Neregulile legate de elementele caroseriei – trebuie să fie aceleași peste tot. De exemplu, spațiul dintre marginile capotei și caroserie, fie spațiul dintre arcadele portierei și portiera în sine. Evaluați vizual fiecare îmbinare și distanță: uniformitatea acesteia va indica faptul că piesa nu s-a mișcat și se află în poziția din fabrică, ceea ce înseamnă că integritatea mașinii nu a fost probabil modificată.

Atunci când alegeți un vehicul, toate zonele importante trebuie inspectate pentru a vedea dacă nu există urme de coroziune, cum ar fi: pasaje roți, partea inferioară, aripi etc. Locurile îndoielnice trebuie inspectate cu ajutorul unei oglinzi.

În timpul inspecției habitaclului este important să vă uitați la:

-integritatea tapițeriei;

– ușurința cu care se reglează scaunele, încălzirea, starea scaunelor;

– modul în care funcționează dispozitivele;

– sub covoare trebuie să fie uscat;

Dacă husele scaunului sunt strânse, puteți privi sub ele.

Este mai bine să vă consultați cu un specialist înainte de a cumpăra o mașină, deoarece reparațiile pot fi destul de costisitoare.

Inspectia motorului

Înainte de a porni motorul trebuie să inspectați starea furtunului, să verificați dacă nu există rugină la motor. Motorul trebuie să funcționeze lin. Un motor bun ar trebui să pornească fără probleme pe orice vreme și temperatură a aerului. Merită să-l întrebați pe proprietar ce ulei a folosit.

 

Este obligatoriu ca, înainte de a cumpăra o mașină, să fie verificați dacă din punct de vedere legal nu există nicio o problemă cu aceasta. 

Evaluarea stării tehnice a mașinii va fi mai ușoară dacă veți apela la serviciile unui service. Specialiștii unui service auto  pot identifica rapid eventualele probleme ale mașinii.

Totodată, dacă nu vreți să aveți parte de complicații la cumpărarea unei mașini, cea mai bună soluție este să apelați la Auto Rulate București

Auto Rulate București este dealerul autorizat care pune la dispoziția clienților săi o gamă variată de mașini rulate, atent verificate înainte de a fi puse în vânzare. Astfel, aveți siguranța că veți intra în posesia unei mașini second hand de calitate.

Pe de altă parte, dacă veți colabora cu acest dealer autorizat pe lângă seriozitate și promtitudine, veți avea parte și de alte avantaje importante: 12 luni garanție, revizie la livrare și verificare completă, dobândă de la 6% la credit, aprobare credit pe loc, service personal, service post vânzare, km garantați 100%. Prin urmare, nu ezitați să luați legătura cu cei care vă pot ajuta să intrați în posesia unei mașini de care vă veți bucura mulți ani de zile. Spor la cumpărături!