Cat de util este un glucometru?

ipuri de glucometre

Daca ai diabet stii cat de important este pentru tine sa iti monitorizezi zilnic, chiar si de mai multe ori pe zi, nivelul glicemiei. Acest lucru te va ajuta sa iti mentii diabetul sub control si sa beneficiezi de o stare generala de sanatate mai buna.

Pentru a stabili exact nivelul de zahar din sange vei avea nevoie de un dispozitiv numit glucometru. Pe piata vei gasi mai multe modele, spre exemplu poti opta pentru un glucometru Contour plus ELITE sau Contour plus ONE. Bineinteles ca in alegerea modelului poti tine cont si de recomandarile medicului, precizie, usurinta in utilizare, pret, dar si de alte facilitati pe care acesta ti le poate pune la dispozitie, precum: existenta unei aplicatii online gratuite, posibilitatea de a emite rapoarte de glicemie si de le trimite la Dr., de a memora datele si multe alte functii utile.

Cate tipuri de glucometre exista?

glucometru

Pe piata vei gasi doua tipuri de dispositive de masurare a glicemiei, unele cu ac si altele fara ac. Cele cu ac sunt cele mai populare, ele nu necesita o investitie mare, sunt minim invazive si au nevoie de o cantitate foarte mica de sange pentru a oferi rezultate precise.

Pentru ca sanatatea este in mainile noastre, este important sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne asigura un trai mai bun. Insa, in momentul in care ai fost diagnosticat cu diabet, trebuie sa stii ca trebuie sa iti schimbi complet stilul de viata, atat in ceea ce priveste alimentatia, cat si in ceea ce priveste activitatile zilnice.

Iar pentru a te asigura ca totul este in regula, trebuie sa iti monitorizezi constant nivelul glicemiei. Bineinteles, sa nu uitam de analizele recomandate de medicul specialist, analize care trebuie repetate la o anumita perioada de timp.

De ce este necesar ca persoanele diagnosticate cu diabet sa foloseasca un glucometru?

Ei bine, utilizarea unui astfel de dispozitiv o data sau de mai multe ori pe zi, ajuta la monitorizarea nivelului glicemiei si la intelegerea modului in care glicemia creste sau scade in functie de alimentele pe care le consumi, de activitatile pe care le realizezi si de tratamentul medicamentos recomandat de medic. Este important totusi sa folosesti un glucometru precis, asa cum este Contour Plus ELITE de la OnlineFarmacia, care face posibila reducerea erorilor in deciziile legate de alimentatie si medicatie.