Ce faci cand iti patezi hainele cu lichid pentru tigara electronica?

Ca vaperi, trebuie sa avem grija cu lichidele pentru tigara electronica, din mai multe motive. Daca le depozitam necorespunzator, acestea isi pot altera proprietatile, iar gustul acestora va avea de suferit. Un alt motiv pentru care trebuie sa avem grija cu lichidele pentru tigara electronica este legat de faptul ca nicotina, daca este ingerata sau aplicata pe piele in cantitati prea mari, poate avea efecte negative asupra organismului. De aceea etichetele sticlutelor de e-lichid ne atentioneaza sa nu le lasam la indemana copiilor si a animalelor de companie. Din fericire, majoritatea sticlutelor au capace speciale pe care copiii nu le pot desface. Insa mai exista un aspect in privinta lichidelor pentru tigara electronica care, desi nu reprezinta un risc pentru organism, este destul de neplacut: petele de e-lichid pe haine.

Cum ajung vaperii sa isi pateze hainele cu lichid pentru tigara electronica

Orice vaper, fie el novice sau experimentat, poate ajunge sa isi patezele hainele cu e-lichid. Acest lucru se intampla fie din neatentie, fie din nepasare, fie din simplu ghinion. Multi vaperi nu infileteaza capacul clearomizorului corespunzator, isi pun tigara electronica in buzunar, si se trezesc cu scurgeri de e-lichid care lasa pete de toata frumusetea. Altii isi supra-alimenteaza clearomizorul cu e-lichid, vapeaza intinsi in pat, apoi adorm cu tigara electronica in mana, iar dimineata se trezesc cu cearsafurile patate. Iar lista de scenarii posibile poate continua.

Daca si tu ti-ai patat hainele cu lichid pentru tigara electronica, nu te panica! Exista solutii. Iata cateva dintre acestea:

Metoda carpei umede

Aceasta metoda este una simpla, dar care necesita un pic mai mult efort. Imbiba o carpa curata in apa si freaca pata de lichid de tigara electronica pana cand se dizolva si dispare. Ai grija totusi sa nu freci pata prea agresiv, altfel poti distruge tesatura hainei si culoarea acesteia. De asemenea, limiteaza-te la suprafata petei si ai grija ca aceasta sa nu se intinda.

Lichidele de tigara electronica ce pot fi indepartate usor cu aceasta metoda contin de obicei PG si/sau VG.

Metoda detergentului lichid

Metoda detergentului lichid este o alternativa mai eficienta si mai rapida de a indeparte petele de lichid de tigara electronica de pe haine. De data asta ai nevoie de o carpa uscata, pe care sa o inmoi in detergent lichid special pentru indepartarea petelor. Substantele chimice din detergent vor reactiona imediat cu lichidul de tigara electronica din tesatura si il vor dizolva. Nu este nevoie sa freci prea mult pata, deoarece detergentul este suficient de puternic sa o indeparteze pe cale chimica.

Totusi, unele lichide pentru tigara electronica, in special cele aparute recent pe piata si care contin rasini, nu pot fi indepartate eficient folosind metodele de mai sus. In cazul acesta, este recomandat sa iti duci hainele la o curatatorie chimica si data viitoare sa fii putin mai atent cu lichidele pentru tigara electronica.

Vapat cat mai placut si aburi cat mai pufosi!

rca-ieftin.ro