Ce modele de osciloscop gasesti in oferta unui furnizor autorizat de aparate de masura?

Conform DEX, un osciloscop este un “aparat de masura si observare vizuala a curbei care reprezinta variatia rapida in timp a unor marimi fizice, de obicei electrice”. O alta varianta il defineste drept “instrument care indica sau inregistreaza grafic variatia unei marimi periodice, in functie de timp, fara a pastra scara reprezentarii”. Totodata, unii specialisti se refera la acesta drept “aparat care transforma variatiile periodice ale unui curent electric in semnale optice”.

Indiferent cum ne-am raporta la acest dispozitiv, un lucru este cert: un osciloscop este absolut esential in activitatea oricarui inginer sau alt specialist din domeniile tehnice si industriale. Intrucat aceste aparate nu sunt nici pe departe ieftine, iar investitia este una importanta si pe termen lung, persoanele fizice sau companiile care cauta sa achizitioneze un astfel de aparat trebuie sa faca o alegere potrivita, in urma unei cercetari amanuntite.

In acest sens, cel mai bun loc in care poti cauta un osciloscop este in oferta unui furnizor profesionist, autorizat si cu o experienta indelungata pe aceasta piata extrem de competitiva. Cel mai bun exemplu este compania Ronexprim, lider inca din 1991 pe piata romaneasca de instrumente de masura si control, echipamente analitice de laborator si echipamente de cantarire electronica.

La Ronexprim, gasesti cea mai variata gama de modele de osciloscop, cu diferite caracteristici, performante si preturi. Poate cel mai important aspect, insa, este acela ca aceste aparate provin exclusiv de la branduri renumite la nivel international, printre care Fluke, Keysight si Rigol. Compania Ronexprim colaboreaza de peste 25 de ani cu unele dintre cele mai apreciate nume din aceasta industrie la nivel mondial, ceea ce garanteaza calitatea produselor sale.

Iata in continuare ce modele de osciloscop gasesti in oferta acestui furnizor, in functie de diverse caracteristici:

producator: Fluke (5 modele), Keysight Technologies (43), Rigol (28);

banda de frecventa: 1,5 GHz, 100 MHz, 1 GHz, 200 MHz, 20 MHz, 350 MHz, 40 MHz, 500 MHz, 50 MHz, 60 MHz, 70 MHz;

numar canale osciloscop: 2 canale, 2 canale + 16 digitale, 2 canale + 8 digitale, 4 canale, 4 canale + 16 digitale, 4 canale + 8 digitale;

tip osciloscop: portabil (9 modele), stationar (70);

afisaj osciloscop: color (74 de modele), monocrom (2);

canale izolate galvanic: 2 modele;

rata de esantionare: 1 Gsa/s (11 modele), 2 Gsa/s (25), 4 Gsa/s (17), 5 Gsa/s (20).

Pe langa portabilitatea si fiabilitatea lor, aceste dispozitive se remarca prin inca un atribut, poate cel mai important din punctul de vedere al raportului calitate-pret. Este vorba, mai exact, despre versatilitatea lor, avand in vedere ca un osciloscop poate fi utilizat atat ca instrument de sine statator, cat si ca parte integranta a unui sistem sau aparat mai complex (voluboscop, selectograf, caracteriograf etc).

In ceea ce priveste calitatile sale, un osciloscop se remarca printr-o impedanta mare de intrare (de ordinul megohmilor), o sensibilitate mare (pana la fractiuni de mV/cm), o banda de frecventa foarte larga (pana la sute de megaherti si chiar pana la zeci de gigaherti, in cazuri exceptionale), dar si printr-un consum de putere foarte mic de la circuitul de masurat.

rca-ieftin.ro