Ce sunt criptomonedele?

criptomonede

În ultimii ani, tehnologia a avansat enorm de mult. Cine s-ar fi gândit că vor exista numeroase gadgeturi inteligente, menite să ne facă viața mult mai ușoară.

Pe lângă aceste dispozitive inteligente, au mai apărut și banii virtuali, care pot fi folosiți ca mijloc de plată. Da, ați citit bine, deoarece criptomonedele sunt monede virtuale, nebancare. Mai exact,  nu pot fi scoase de la bancă și ținute în mână, nu sunt palpabile.

Chiar dacă aceste criptomonede au apărut în anul 2009, există persoane care nu au auzit de aceste monede virtuale. Trebuie să recunosc, nici eu nu cunoșteam prea multe detalii, asta până când am decis să mă informez cu ajutorul internetului.

Cum au apărut criptomonedele?

Prima criptomonedă a fost Bitcoin, creată în anul 2009 de către Satoshi Nakamoto. Ulterior au mai apărut și alte monede virtuale, ce au fost create de oameni de afaceri, din întreaga lume. Aceste monede au luat naștere pe computere, utilizând programe ce rezolvă probleme matematice.

Cât valorează criptomnedele?

Pe site-ul Criptomonitor.ro aflăm exact cât costă o monedă virtuală. Prețul nu este exact, la fel ca și euro sau dolar, prețul poate scădea sau crește.

Top 11 Criptomonede în funcție de capitalizarea piețeiTop 11 Cryptomonede în funcție de capitalizarea pieței

Pe acest site putem afla și cele mai noi știri apărute despre criptomonede și poveștile unor oameni de afaceri, care au decis să investească în cea mai cunoscută monedă virtuală, și anume bitcoin.

Dacă ești o persoană interesată de criptomonede și dorești să investești, poți învăța din greșelile lor, deoarece prezintă greșelile pe care ei le-au făcut și ar fi bine să le eviți.

Cum pot fi cumpărate monedele virtuale?

  – de pe site-uri de încredere, unde clienții au lăsat recenzii pozitive deoarece nu au întâmpinat probleme.

   – poți vinde un produs sau anumite servicii și să soliciți plata cu monede virtuale. Poți intra pe anumite platforme online, special destinate pentru așa ceva sau pe forum și cu siguranță vei găsi doritori.

   – poți alege metoda mineritului. Operațiunea de minare este destul de dificilă dacă nu ai echipamentul necesar sau ești de unul singur. Tocmai de aceea mulți mineri au decis să se grupeze pentru a rezolva algoritmi producători de criptomonede.

Merită să investești în criptomonede?

Există persoane ce au investit în criptomonede și nu au obținut cele mai bune rezultate. Consider că dacă o persoană se decide să investească în monede virtuale, trebuie să își asume riscul de a pierde banii, pentru că este posibil.

Nu este garantat că dacă cumperi un bitcoin devii o persoană bogată. Până la urmă, totul ține de noroc. Dar dacă dispui de o sumă de bani și nu ai neapărat nevoie de ea, atunci cu siguranță merită să investești.

La început, multă lume a privit cu reticență bitcoinul deoarece nu valora nici măcar un dolar. În anul 2017 a avut cea mai mare creștere și un bitcoin valora 19.697 dolari. De-a lungul timpului, valoarea a început să scadă sau să crească în funcție de cerere și ofertă.

Investiția în criptomonede este decizia ta, calculează cu atenție avantajele, dar și dezavantajele și ia decizia cea mai bună pentru tine.