Top 5 scule de mână utile în orice gospodărie

scule de mână utile în orice gospodărie

De ce avem nevoie de scule de mână?

Până să mă mut la casa mea nu am acordat prea multă importanță sculelor de mână. Tata era cel care se ocupă de reparații, iar eu stăteam bine mersi în camera mea.

Lucrurile au început să se schimbe, în momentul când în casă s-a stricat bateria de la cadă, iar eu nu aveam sculele necesare pentru a o schimba. Până la urmă, degeaba ești priceput la toate dacă nu ai echipamentul necesar cu care să lucrezi.

Pentru că nu doream să apelez la vecini pentru a împrumuta o cheie, am decis să-l sun pe tata. În cel mai scurt timp posibil a fost la mine și mi-a arătat cum se schimbă bateria la cadă.

Pentru că tata nu poate veni de fiecare dată la mine când apare o problemă neprevăzută, mi-a făcut o listă cu scule de mână pe care orice om trebuie să le aibă în gospodărie.

Iată ce trebuie să conțină o trusă de scule de mână esențială în orice gospodărie:

   1. Șurubelniță

Prima sculă de mână care nu ar trebui să lipsească din casă este șurubelnița. Aceasta sculă ne ajută să strângem sau să desfacem anumite șuruburi.

Persoanele care au fost nevoite să asambleze piese de mobilier, au realizat că au neapărat nevoie nu doar de o șurubelniță, ci de două, una dreaptă și una în cruce.

Folosirea unei șurubelnițe potrivite te ajută să înșurubezi sau să fixezi cu ușurință piesele de mobilier sau orice lucru necesită strângerea sau fixarea unor șuruburi.

 2. Ciocan

Una dintre uneltele indispensabile din trusa de scule este ciocanu. În gospodărie, din când în când mai trebuie să bați un cui în perete sau să scoți unul vechi.

Eu mi-am cumpărat un ciocan cu două părți, un capăt este pentru bătut cutie, iar celălalt capăt are un vârf despicat, care mă ajută să scot cuiele nedorite sau pe cele îndoite prost.

3. Patent

Patentul este o sculă de mână universală, folosită la multe activității, cum ar fi putem deșuruba, tăia cabluri,strânge o bucată de sârmă sau să presăm sau îndoi anumite materiale.

La nevoie, putem să-l folosim pe post de ciocan sau să desfacem șuruburi.

   4. Chei

Cheile de mână mi-au fost de mare folos de când m-am mutat la casa mea, deoarece am evitat să mai chem instalatorul de fiecare dată când se strica ceva în casă. Și pot spune că am economisit și bani, deoarece cine a apelat vreodată la instalator știe că nu este deloc ieftin.

Pentru a nu face mai mult rău, decât bine, m-am implicat doar în operațiuni simple, cum ar fi schimbatul furtunului de duș, înlocuirea rezervorului de apă la toaletă sau schimbarea bateriilor. La operațiuni mai complexe, am apelat la ajutorul instalatorului.

La început, mi-am cumpărat doar două chei de mână, dar am realizat că nu sunt suficiente, deoarece acestea diferă în funcție de mărime. Așadar, am decis să strâng o sumă mai mare de bani și să-mi cumpăr un set de chei fixe și unul hexagonale.

   5. Accesorii scule de mână

Accesoriile sunt la fel de importante ca și sculele de mână, pentru ca treaba să fie bine făcută. În principiu, avem nevoie de bandă izolatoare sau bandă dublu adezivă, cuie, șuruburi, dibluri, garnituri, saibe, coliere, markere, cuttere profesionale etc.

De unde cumpăr scule de mână?

Din cauza serviciului, nu îmi permit să pierd vremea prin magazine în cursul săptămânii, iar în weekend la meșterul casei este închis. Varianta cea mai bună pentru mine a fost să cumpăr scule de mână online.

La recomandarea unui prieten am intrat pe site-ul Expertscule.ro și pot spune că la prima vedere am rămas plăcut surprins de multitudinea de produse disponibile pe site.

Aici găsești cam tot ce ai nevoie pentru a desfășura anumite operațiuni, de la scule de mână până la scule electrice, scule auto, echipamente pentru construcții, echipamente pentru protecția muncii etc.

Livrarea produselor se face în termen de 1/3 zile. În privința costului de livrarea, prețul variază în funcție de kilograme. Spre exemplu, dacă suma totală este de 500 de lei, iar coletul are maxim 40 de kg, livrarea este gratuită. Dacă locuiți în Deva, puteți să ridicați produsele direct de la sediul firmei.

Eu pentru orice nelămurire am avut, am sunat la numărul de telefon 0786 703 665 iar un membru al echipei m-a ajutat.