Ce trebuie să verifici atunci când cumperi o trotinetă electrică?

O trotinetă electrică este o soluție excelentă de transport, ce folosește o tehnologie verde și are o serie lungă de avantaje în comparație cu alte soluții de transport cum ar fi mașinile particulare, transportul public, etc. O trotinetă electrică nu necesită permis de conducere, asigurări și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la găsirea unui loc de parcare. Totuși, există multe tipuri și modele de trotinete electrice, fiecare cu caracteristici diferite, funcții importante sau mai puțin importante, de aceea am hotărât să vă prezentăm o listă de lucruri pe care ar trebui să le verificați atunci când decideți să cumpărați o astfel de trotinetă.

De unde să le cumpărăm?

Locul din care alegeți să cumpărați o trotinetă electrică este foarte important. Cea mai bună alegere este să cumpărați un astfel de vehicul de la o companie cu vechime în piață și care are la dispoziție un showroom unde vă permite să testați diferite modele de trotinete, înainte de a le achiziționa. Este important pentru că astfel veți putea vedea cum se comportă trotineta, dacă merge bine și veți avea și unde să reparați eventualele probleme apărute.

Nu renunța la responsabilitate!

O trotinetă electrică nu este un produs ieftin și, prin urmare, este foarte important ca magazinul să vă ofere garanție. Dacă cei de unde cumpărați nu garantează produsul pentru cel puțin un an de zile, probabil că nici ei nu au încredere în produs, așadar nici voi nu ar trebui să aveți.

Verificați calitatea finisajelor

În ceea ce privește calitatea trotinetelor electrice de pe piață sunt mari diferențe de calitate. Există produse de bună calitate de la companii bine-cunoscute, realizate din materiale de foarte bună calitate si asamblate cu multă grijă, dar există si trotinete asamblate din piese luate din diferite locuri. O trotinetă trebuie să fie de înaltă calitate, sigură si bine montată. Verificați conexiunile dintre piese, cablurile, frânele și roțile. De asemenea, verificați și platforma din aluminiu. Dacă pare că fiecare piesă provine dintr-o altă sursă, iar finisarea și asamblarea s-au făcut în grabă, pur și simplu poate fi mai bine să nu cumpărați.

 

Verificați calitatea ansamblurilor

O trotinetă electrică este un instrument de transport pentru toate scopurile și pentru orice persoană, deci este foarte important să verificați dacă este fabricată din ansambluri de înaltă calitate care vor funcționa în siguranță în timp. Verificați bateria – de cine este produsă, ce capacitate are, cât rezistă și în cât timp se încacă. De asemenea, întrebați despre motorul trotinetei, ce tip este și ce putere are. Verificați și sistemul de frânare, iluminatul atât din față cât și din spate, accelerația și mecanismul de pliere, dacă există unul. De exemplu, o trotinetă cu o baterie avansată de litiu-ion, un motor brushless (fără perii) și un controller bun, asigură o funcționare lină și o bună performanță în timp.

O companie cu experiență are avantaje

Există multe brand-uri care vând „tot ce este nou și tot ce este în trend”: biciclete, biciclete electrice, hover-boards, scutere, trotinete electrice, etc. Nu este un lucru rău, însă un brand care comercializează numai trotinete electrice are mai multe avantaje, așadar vă sfătuim să căutați așa ceva dacă vă hotărâți să cumpărați un vehicul electric.