Cum alegi husele pentru cutite

Bucatarii care sunt maestrii ai gatitului sau profesionisti, ca toti mesterii, trebuie sa aiba propriile instrumente, cum ar fi cutitele, pe care sa le transporte la locul de munca. Intrucat cutitele de bucatarie trebuie considerate echipamente de munca indispensabile si personale, o investitie utilizata zilnic, daca ai selectat cutite de buna calitate care au rezistenta, taiere excelenta si te fac sa te simti confortabil, pentru a le transporta la locul de munca, la catering sau la eveniment, este de preferat sa le pastrezi intr-o husa de cutite pentru bucatar speciala.

Husa este cartea ta de vizita in bucatarie: reprezinta, la prima vedere, cine esti si cum lucrezi. Daca detii deja cutitele si trebuie sa alegi husa, exista cateva evaluari importante de luat in considerare pentru alegerea ta:

Capacitate: Selecteaza cutitele pe care doresti sa le folosesti, numarul de cutite, lungimea si latimea lor. Daca setul complet de cutite trebuie sa se potriveasca in husa, trebuie sa verifici cu atentie dimensiunile maxime, atat ale lamei pe care doresti sa o introduci, cat si dimensiunile totale. Verifica detaliile tehnice ale husei goale si dimensiunile acesteia, pentru a te asigura ca cutitele pot fi introduse fara dificultate.

Verifica, de asemenea, latimea cutitelor: daca ai nevoie de o geanta care sa se potriveasca cu cutitele pentru carne si cutite foarte largi, deci spatiul pentru a le introduce pe toate trebuie evaluat cu atentie. Majoritatea huselor pot adaposti cutite cu o lungime maxima a lamei de 25 cm. Daca cutitele sunt mai lungi, cauta husele potrivite pentru a le adaposti si pe acestea.

Material: in bucatarie blatul se murdareste, gatitul este o treaba care implica utilizarea focului, a uleiului fierbinte, a alimentelor procesate si a grasimilor. Acesta este motivul pentru care husa necesita un material care sa reziste murdariei si sa nu absoarba lichide si grasimi. Daca esti un profesionist, trebuie sa stii cum sa cureti si sa dezinfectezi husa si, prin urmare, aceasta trebuie sa fie dintr-un material care sa iti permita sa o cureti cu usurinta. Majoritatea huselor sunt din nailon, piele sintetica, neopren, dar exista si cutii din aluminiu sau plastic. Toate acestea sunt materiale usor de spalat cu un burete si detergent.

Practic: husa cutitului poate fi cu siguranta frumoasa, dar parerea este subiectiva, ceea ce conteaza este sa fie practica. Husele pot fi rulouri in care poti introduce manerele cutitelor in spatiile corespunzatoare si pentru a inchide ruloul, husa este rulata si inchisa cu cleme sau sireturi din plastic. Alternativ, alte huse au o deschidere asemanatoare unei carti, cu fermoare care impart diferitele compartimente si fiecare cutit este pozitionat in fantele corespunzatoare. Daca carcasa este din aluminiu, magnetii puternici iti permit sa blochezi cutitele in interiorul carcasei.

Formele cutitelor din interior: evalueaza daca in interiorul husei exista toate formele de cutite de care ai nevoie, pentru prelucrarea diferitelor alimente in bucatarie.

Dupa cum vezi, husele sunt accesorii indispensabile unui bucatar profesionist. Astfel, poti transporta toate instrumentele de care ai nevoie pentru a crea preparate ca la carte. Asta te va ajuta sa folosesti, de fiecare data, propriile lame, cu care te simti confortabil si care te fac sa fii cel mai bun bucatar din lume.